Pohankové rohlíčky

zuzlicek077 Kuchařka: zuzlicek077

Doba přípravy: 30 minut + 24hod odležení 2-3 plechy Cukroví , Bezlepkové, Pečené 4 názory

Suroviny

280 g pohankové mouky
200 g másla
80 g moučkového třtinového cukru
120 g najemno namletých ořechů
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. V míse smícháme všechny sypké suroviny a poté přidáme změklé máslo. Ručně zpracujeme těsto, které necháme do druhého dne odpočinout v lednici.

  2. Druhý den si těsto vyndáme alespoň 2 hodinky před tím než s ním budeme pracovat. Pokud se i přesto budou rohlíčky dělat špatně, zapracujeme do něj ještě trochu změklého másla.

  3. Následně tvoříme malé rohlíčky, které klademe na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v troubě vyhřáté na 160 stupňů cca 15 minut. Pozor - po upečení jsou velice křehké, doporučuji je chvíli nechat na pečícím papíře a sundávat je až trošku zchladnou.

  4. Poté je můžeme obalit v moučkovém cukru, ozdobit čokoládou nebo je nechat jen tak.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 25 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pohankové rohlíčky

  • Marcela Kr. Marcela Kr.

    Právě jsem dopekla a ochutnala. Do těsta jsem přidala ještě jedno menší vajíčko, cukr obyč moučkový, půl těsta obarvila kakaem a musím říct, že jsou vážně vynikající- světlé i tmavé. Světlé jsem obalila v mouč. cukru, tmavé nechala "na hořko" . Ořechy báječně přikryjí takovou tu typickou pohankovou pachuť, kterou každý nemusí. Dělám tak i pohankovou ořechovou bábovku. S vajíčkem rohlíčky drží, nic se nedrobí, nerozpadá. Ořechy jsem mlela na jemno masovým mlýnkem, na vánoční cukroví mi děti vždy ochotně namelou zásobu. Rozhodně to chce pravé máslo, žádné "tuky na pečení". Fantastická bezlepková mňamka. Recept rozhodně doporučuji, ukládám k oblíbeným a budu doporučovat dál.

    Odpovědět

  • Lenunka Lenunka(moderátorka)

    to vyzkouším, díky za tip:-), pohankovou mouku mám doma:-)

    Odpovědět

  • zuzlicek077 zuzlicek077(autor receptu)

    Janina: Já ani pořádně nevím jak chutnají ty klasické, ale určitě tam malý rozdíl bude :-) Tyhle budou určitě křehčí, protože neobsahují lepek. Nám chuťově hodně zachutnaly a jiné už dělat nebudeme ;-)

    Odpovědět

  • Janina Janina (neregistrovaný)

    Zrovna dnes jsem si koupila mou oblíbenou pohankovou mouku :) Rohlíčky budu dělat o víkendu, tak doufám, že se povedou. Mají odlišnou chuť od těch klasických?

    Odpovědět

Tématické fráze: rohlíky z pohankové mouky pohankové rohlíky recept rohlíčky z pohankové mouky rohlíčky z pohankové mouky domácí rohlíky z pohankové mouky recept na pohankové rohliky rohlicky pohankove mouky pohankove domácí rohlíky pohankove rohlíky pohankové rohlíky recepty bezlepkové rohlíčky z pohankové mouky rohlíky z pohankove hladké mouky rohlíky z pohankove mozky recept pohankové rohlíky pohankové rohlíčky bez cukru rohličky pohankove bez mouky rohliky z pohankove mouky recept rohlíčky zpohankové moky cukroví z pohankové mouky rohlíčky domácí rohlíky z pohanky