Cuketová frittata
Cuketová frittata je lehké, ale syté jídlo z vajec, cukety a bylinek. Rychlá večeře z jedné pánve, ideální v sezóně, kdy pokrmů z cuket není nikdy dost. Výborně chutná teplá i studená a podávat ji můžete s chlebem či vařeným bramborem.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 797 kJ / 1 625 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 93,51 g |
Tuky | 128,75 g |
Vláknina | 2,96 g |
Cholesterol | 1,87 g |
Sodík | 2,18 g |
Sůl | 5,22 g |
Sacharidy | 22,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cuketu ošúpeme, odstránime semená a nastrúhame na slzičkovom strúhadle. Mierne osolíme, mierne vyžmýkame. Ostane množstvo asi na 2 hrnčeky.
Krok 2: Na veľkú panvicu dáme olej, rozohrejeme a pridáme nastrúhanú cuketu.
Krok 3: Premiešavame a dusíme. Pridáme pretlačený cesnak, trochu muškátového orieška a korenia. Na cuketu nasypeme petržlenovú vňať alebo pažítku.
Krok 4: Vajcia rozšľaháme, osolíme a vmiešame šľahačku. Zalejeme vaječnou zmesou, zmiernime plameň a zakryjeme pokrievkou. Keď vajcia stuhnú, posypeme strúhaným syrom a necháme roztopiť.
Zveřejněno 15. 8. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Cuketová frittata
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZZLw
Moje poznámka
Cuketová frittata
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZZLw
Nejnovější recepty
Grilovaný ananas s karamelem a zmrzlinou
Přidáno před 1 hodinou
Šafránové špízy (šiškebab) na grilu
Přidáno před 1 hodinou
Grilovaná hovězí žebra low&slow
Přidáno před 1 hodinou
Philly cheesesteak
Přidáno před 1 hodinou
Grilované hovězí hrudí
Přidáno před 2 hodinami
Krůtí pastrami
Přidáno před 2 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Sonisko před 15 minutami
Cukeťák na plechu
Kacenka1981 před 29 minutami
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
veeronica12 před 37 minutami
Růžičky s tvarohovou náplní
Mizera před 1 hodinou
Meruňkový koláč z tvarohového těsta
malipi před 1 hodinou
Linecký koláč s marmeládou
Okina před 2 hodinami
Lehký tvarohový koláč
Esa před 2 hodinami
Kynutý meruňkový táč
Zinzi před 3 hodinami
Rychlý švestkový koláč
Smahova před 4 hodinami
Pajšl - plíčky na smetaně
Danatafi před 4 hodinami
Tématické fráze:
cuketová fritata,
spagetova fritata,
fritata,
fritata s cuketou,
fritaty,
mail preca.in loc:cz,
cuketova fritatta,
špagetové fritáty,
karbenatky z cukyny,
špagetová frittata,
info preca in loc:cz,
frittata se zeleninou,
co uvarit s cukyny,
fritatta,
fritata recept,
fritatta s cuketou,
bramborové fritáty,
recepty z cukety,
pesto z cukyny,
wwwgulas,cukyny,cz
Suroviny:
cuketa,
olej,
česnek,
vejce,
smetana ke šlehání,
sýr nastrouhaný,
ořech muškátový,
nať petrželová,
pepř bílý mletý,
sůl
Komentáře (23)
Taká bůčkovite prerastená cuketa by tiež nebola zlá...ak niekto vie, ako ju vypestovať, budem rada za info...
(Mäsožravcovi som k tomuto beztak musela uvariť klobásu!)
A teší ma, že môj hrneček vstúpil do siene slávy...
Jednu prerastenú - macatú cuketu mám ve spížce. Kdyby byla prorostlá jak bůček, tak by mi ji manžel snědl.
Magdalénko, dobrý recept pro mě. Manželovi bych k cuketě musela nakrájet uzený bůček nebo pikantní klobásu.
Posílám +11.
Ještě mi řekni..co je to prerastená cuketa?
Tanicka, z toho dôvodu ako spomínaš, zvyknem tú cuketu pred úpravou osoliť a vytlačiť z vody. Možno aj odparovaním tekutiny z panvice by sme dosiahli podobný efekt, ale určite by to dlho trvalo.