Nutriční hodnoty (Lahodná pomazánka z uzené makrely)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 2 296 kJ / 549 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 22,69 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 20,81 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,88 g |
| Tuky | 43,28 g |
| – nasycené | 21,70 g |
| – nenasycené | 18,41 g |
| –– mononenasycené | 15,58 g |
| –– polynenasycené | 2,83 g |
| ––– omega 3 | 0,45 g |
| Vláknina | 4,80 g |
| Cholesterol | 362 mg |
| Sodík | 796 mg |
| Sůl | 1,94 g |
| Sacharidy | 15,90 g |
| – cukry | 8,60 g |
| ––– laktóza | 4,40 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 větší uzená makrela | Makrela uzená filet | |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 1 lžíce 1 lžíce dijonské hořčice | Hořčice dijonská | 15 g |
| 1 lžíce 1 lžíce zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 25 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce tatarské omáčky | Tatarská omáčka | 15 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 1 větší kyselá okurka | Okurka polní zavařená | |
| 50 g 50 g strouhaného tvrdého sýra | Sýr kravský tvrdý 30% | 50 g |
| 2-3 lžíce 2-3 lžíce másla | Máslo kravské | 25 g |
| citronová šťáva | Šťáva z citrónu | |
| kopr (podle chuti) | Kopr nať čerstvý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý |