Nutriční hodnoty (Jahodový koláč s oříšky a karamelem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 17 882 kJ / 4 274 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 50,33 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 20,53 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 29,80 g |
Tuky | 298,38 g |
– nasycené | 161,77 g |
– nenasycené | 129,53 g |
–– mononenasycené | 114,85 g |
–– polynenasycené | 14,68 g |
––– omega 3 | 2,21 g |
Vláknina | 18,85 g |
Cholesterol | 789 mg |
Sodík | 303 mg |
Sůl | 0,43 g |
Sacharidy | 337,35 g |
– cukry | 231,01 g |
––– laktóza | 17,31 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
140 g 140 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 140 g |
100 g 100 g másla | Máslo kravské | 100 g |
50 g 50 g mletých lískových oříšků | Lískový ořech mletý | 50 g |
50 g 50 g moučkového cukru | Cukr bílý | 50 g |
1 1 žloutek | Vaječný žloutek | 23 g |
1-2 lžíce 1-2 lžíce vody | Voda | 27 ml |
250 g 250 g mascarpone (nebo pomazánkového másla) | Mascarpone | 250 g |
2 lžíce 2 lžíce moučkového cukru | Cukr bílý | 50 g |
150 ml 150 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 150 ml |
1 1 ztužovač šlehačky | Ztužovač šlehačky | |
1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
200 g 200 g jahod | Jahody čerstvé | 200 g |
140 g 140 g měkkých karamel | Karamel | 140 g |
5 lžic 5 lžic mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 75 ml |
150 g 150 g jahod | Jahody čerstvé | 150 g |
40 g 40 g lískových oříšků | Lískový ořech | 40 g |