Nutriční hodnoty (Vepřový vývar s "tataráčkovými" knedlíčky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 421 kJ / 579 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 21,83 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 10,04 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 11,79 g |
| Tuky | 11,10 g |
| – nasycené | 3,55 g |
| – nenasycené | 4,96 g |
| –– mononenasycené | 3,18 g |
| –– polynenasycené | 1,78 g |
| ––– omega 3 | 0,03 g |
| Vláknina | 16,47 g |
| Cholesterol | 259 mg |
| Sodík | 765 mg |
| Sůl | 1,68 g |
| Sacharidy | 93,56 g |
| – cukry | 15,05 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| odřezky z vepřového masa | Vepřová kýta | |
| vepřové kosti | Kost vepřová | |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 4 stroužky 4 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 28 g |
| 10 kuliček 10 kuliček pepře | Pepř černý | |
| 1 1 bobkový list | Bobkový list sušený | |
| 1 1 větší mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 1 kostka 1 kostka Masoxu | Bujón hovězí | 10 g |
| pár snítek snítek libečku | Libeček čerstvý | |
| pár snítek snítek celeru | Celer bulva čerstvá | |
| 1 ks 1 ks tataráčku - viz foto (ochucené ml.maso ve střívku-150g) | ||
| 1 1 malá cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 1 celé vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 3 PL 3 PL uvařené rýže | Rýže bílá | 45 g |
| 3 PL 3 PL strouhanky | Strouhanka pšeničná | 45 g |
| nasekané zelené bylinky | Petržel nať čerstvá | |
| polohrubá mouka na zahuštění | Mouka pšeničná polohrubá |