Nutriční hodnoty (Jahodovo-ostružinový dort)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 17 864 kJ / 4 270 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 58,44 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 50,25 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 8,19 g |
| Tuky | 245,99 g |
| – nasycené | 143,36 g |
| – nenasycené | 88,61 g |
| –– mononenasycené | 79,68 g |
| –– polynenasycené | 8,93 g |
| ––– omega 3 | 0,91 g |
| Vláknina | 2,88 g |
| Cholesterol | 1,94 g |
| Sodík | 569 mg |
| Sůl | 1,20 g |
| Sacharidy | 454,05 g |
| – cukry | 352,95 g |
| ––– laktóza | 9,35 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 5 5 vajec | Vejce slepičí | 350 g |
| 120 g 120 g krupicového cukru | Cukr bílý | 120 g |
| 80 g 80 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 80 g |
| 1 sáček 1 sáček vanilkový pudink | Puding v prášku | 48 g |
| 250 g 250 g másla nebo Zlaté hané | Máslo kravské | 250 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 6 lžic 6 lžic moučkového cukru | Cukr bílý | 150 g |
| jahodová marmeláda | Marmeláda jahodová | |
| 2 2 dortové želatiny červené | Želatina cukrářská | |
| 1/2 l 1/2 l vody | Voda | 500 ml |
| 6 lžic 6 lžic krupicového cukru | Cukr bílý | 72 g |
| jahody | Jahody čerstvé | |
| ostružiny | Ostružiny čerstvé | |
| 1 1 šlehačka v prášku | Šlehačka v prášku | |
| 150 ml 150 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 150 ml |