Nutriční hodnoty (Ovoce na makovém těstě)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 705 kJ / 1 842 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 41,86 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 18,74 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 23,13 g |
| Tuky | 99,34 g |
| – nasycené | 46,47 g |
| – nenasycené | 44,55 g |
| –– mononenasycené | 28,37 g |
| –– polynenasycené | 16,18 g |
| ––– omega 3 | 0,53 g |
| Vláknina | 11,25 g |
| Cholesterol | 624 mg |
| Sodík | 272 mg |
| Sůl | 0,94 g |
| Sacharidy | 189,41 g |
| – cukry | 88,48 g |
| ––– laktóza | 6,73 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 2 žloutky | Vaječný žloutek | 46 g |
| 75 g 75 g cukru moučka | Cukr bílý | 75 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 75 g 75 g změklého másla | Máslo kravské | 75 g |
| trochu trochu citronové kůry | Citronová kúra čerstvá | |
| 125 ml 125 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 125 ml |
| 125 g 125 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 125 g |
| 1/2 1/2 prášku do pečiva (6 g) | Kypřící prášek | 6 g |
| 50 g 50 g mletého máku | Mák modrý mletý | 50 g |
| 2 2 bílky na sníh | Vaječný bílek | 66 g |
| broskve | Dužina broskve čerstvá | |
| blumy (černý rybíz) | Bluma čerstvá | |
| mandle nebo pistácie na posyp | Mandle neloupané |