Nutriční hodnoty (Žampionová pochoutka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 902 kJ / 1 172 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 39,90 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 5,52 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 34,38 g |
| Tuky | 60,93 g |
| – nasycené | 34,31 g |
| – nenasycené | 24,93 g |
| –– mononenasycené | 20,83 g |
| –– polynenasycené | 4,11 g |
| ––– omega 3 | 0,26 g |
| Vláknina | 52,18 g |
| Cholesterol | 117 mg |
| Sodík | 683 mg |
| Sůl | 1,33 g |
| Sacharidy | 92,56 g |
| – cukry | 61,45 g |
| ––– laktóza | 4,91 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| asi 3/4 kg asi 3/4 kg žampionů | Žampion čerstvý | 750 g |
| 4 4 červené papriky | Paprika červená čerstvá | 600 g |
| 3 dkg 3 dkg slaniny | Špek | 30 g |
| 2 2 středně velké cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| 1 stroužek 1 stroužek česneku | Česnek čerstvý | 7 g |
| 1 svazek 1 svazek petrželky | Petržel nať čerstvá | 80 g |
| 2 lžíce 2 lžíce másla | Máslo kravské | 20 g |
| 5 lžic 5 lžic zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 125 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| 1/8 l 1/8 l vývaru z masa | Vývar masový | 125 ml |