Přírodní pikantní vepřový plátek

mika59 Kuchařka:

Vepřové maso 6 názorů

518

Suroviny

3 plátky vepřového masa - měla jsem plec
řapík celeru
2 lžíce oleje
1 lžíce sojové omáčky
lžička sušeného zázvoru
1 stroužek utřeného česneku
1/2 lžičky cukru
lžička pikantní hořčice
chilli
petrželka
sůl
pepř
tuk na opečení
hladká mouka
Recept si zatím oblíbilo 18 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa naklepeme, osolíme a opepříme. Prošleháme olej, česnek,hořčici, cukr, sojovku a zázvor. Maso v tom obalíme a necháme 2 hodiny odpočívat.

  2. Tuk rozehřejeme. Maso otřeme od marinády a poprášíme zlehka moukou. Dáme na rozpálenou pánev. Opékáme zprudka z obou stran. Ztlumíme plamen, přidáme na krájený celer a dusíme společně, aby maso bylo měkké a celer křupavý.

  3. Měkké maso vytáhneme a do výpeku přidáme trochu vývaru nebo vody. Necháme chvíli povařit. Jestli je šťáva ještě řídká, zahustíme trochou mouky s vodou a povaříme. Dochutíme případně solí a pepřem, nebo sojovkou a vrátíme maso. Společně už jen prohřejeme.

  4. Podáváme s bramborem, rýži nebo těstovinami

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 24 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Přírodní pikantní vepřový plátek

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo