Nutriční hodnoty (Kynutý ovocný koláč)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 13 453 kJ / 3 215 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 80,78 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 28,52 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 52,26 g |
Tuky | 66,88 g |
– nasycené | 28,59 g |
– nenasycené | 32,55 g |
–– mononenasycené | 22,28 g |
–– polynenasycené | 10,27 g |
––– omega 3 | 1,44 g |
Vláknina | 31,34 g |
Cholesterol | 329 mg |
Sodík | 355 mg |
Sůl | 0,77 g |
Sacharidy | 556,92 g |
– cukry | 275,36 g |
––– laktóza | 27,44 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
20 g 20 g čerstvého droždí | Droždí pekařské lisované | 20 g |
1 lžička 1 lžička cukru | Cukr bílý | 5 g |
4 lžíce 4 lžíce mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 60 ml |
400 g 400 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 400 g |
sůl | Sůl mořská | |
40 g 40 g sádla | Sádlo vepřové | 40 g |
40 g 40 g moučkového cukru | Cukr bílý | 40 g |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
kůra z 1 kůra z 1 citronu | Citrón čerstvý | 90 g |
1/2 l 1/2 l mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 500 ml |
2 hrnky 2 hrnky borůvek (lze zvolit i jiné ovoce) | Borůvky čerstvé | 400 g |
150 g 150 g cukru | Cukr bílý | 150 g |
skořice (nebo rozinky) | Skořice ceylonská | |
tuk na vymazání plechu | Margarín | |
vanilkový cukr na posypání | Cukr vanilkový |