Nutriční hodnoty (Křehký koláč s jablky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 18 072 kJ / 4 319 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 82,46 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 20,96 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 61,50 g |
Tuky | 152,71 g |
– nasycené | 87,02 g |
– nenasycené | 56,86 g |
–– mononenasycené | 46,03 g |
–– polynenasycené | 10,83 g |
––– omega 3 | 1,28 g |
Vláknina | 41,00 g |
Cholesterol | 905 mg |
Sodík | 270 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 633,28 g |
– cukry | 285,21 g |
––– laktóza | 4,88 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 kg 1 kg jablek | Jablko čerstvé | 1000 g |
500 g 500 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 500 g |
150 g 150 g cukru krupice | Cukr bílý | 150 g |
150 g 150 g másla (nebo Hery) | Máslo kravské | 150 g |
2 2 celá vejce | Vejce slepičí | 140 g |
5 lžic 5 lžic mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 75 ml |
1 1 kypřicí prášek do pečiva | Kypřící prášek | |
1/2 1/2 vanilkového cukru | Cukr vanilkový | |
citronová kůra | Citronová kúra čerstvá | |
1 lžíce 1 lžíce cukru krupice | Cukr bílý | 12 g |
skořice | Skořice ceylonská | |
tuk na vymazání plechu | Margarín | |
hrubá mouka na vysypání plechu | Mouka pšeničná hrubá |