Nutriční hodnoty (Křehký koláč s jablky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 18 072 kJ / 4 319 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 82,46 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 20,96 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 61,50 g |
| Tuky | 152,71 g |
| – nasycené | 87,02 g |
| – nenasycené | 56,86 g |
| –– mononenasycené | 46,03 g |
| –– polynenasycené | 10,83 g |
| ––– omega 3 | 1,28 g |
| Vláknina | 41,00 g |
| Cholesterol | 905 mg |
| Sodík | 270 mg |
| Sůl | 0,50 g |
| Sacharidy | 633,28 g |
| – cukry | 285,21 g |
| ––– laktóza | 4,88 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg jablek | Jablko čerstvé | 1000 g |
| 500 g 500 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 500 g |
| 150 g 150 g cukru krupice | Cukr bílý | 150 g |
| 150 g 150 g másla (nebo Hery) | Máslo kravské | 150 g |
| 2 2 celá vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 5 lžic 5 lžic mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 75 ml |
| 1 1 kypřicí prášek do pečiva | Kypřící prášek | |
| 1/2 1/2 vanilkového cukru | Cukr vanilkový | |
| citronová kůra | Citronová kúra čerstvá | |
| 1 lžíce 1 lžíce cukru krupice | Cukr bílý | 12 g |
| skořice | Skořice ceylonská | |
| tuk na vymazání plechu | Margarín | |
| hrubá mouka na vysypání plechu | Mouka pšeničná hrubá |