Nutriční hodnoty (Pikantní zapečené brambory se zelím, klobásou a žirovnickým - balkánským sýrem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 118 kJ / 1 462 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 32,59 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 32,59 g |
| Tuky | 24,77 g |
| – nasycené | 1,72 g |
| – nenasycené | 20,55 g |
| –– mononenasycené | 14,48 g |
| –– polynenasycené | 6,07 g |
| ––– omega 3 | 1,95 g |
| Vláknina | 37,96 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 104 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 258,25 g |
| – cukry | 24,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1,5 kg 1,5 kg brambor | Brambor zimní | 1500 g |
| 4 4 Ostravské klobásy | Klobása | |
| 1 balíček 1 balíček kysaného zelí | Zelí bílé kvašené | |
| 1 1 větší rajské jablíčko | Rajče červené čerstvé | 60 g |
| 1-2 1-2 zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | |
| 1/2 balíčku 1/2 balíčku Balkánského sýra nebo žirovnického sýra | Sýr balkánský (50% t. v s.) | |
| 1 PL 1 PL červené mleté papriky | Paprika červená sušená | 10 g |
| 1/2 PL 1/2 PL kari koření | Kari | 7.5 g |
| 2 PL 2 PL oleje | Olej řepkový | 22 ml |
| kmín | Kmín | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| petrželka | Petržel nať čerstvá | |
| pažitka | Pažitka čerstvá | |
| 3 3 jarní cibulky | Cibulka jarní čerstvá |