Nutriční hodnoty (Chuťově suprová polévečka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 789 kJ / 1 145 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 20,84 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,70 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 20,14 g |
| Tuky | 85,80 g |
| – nasycené | 53,99 g |
| – nenasycené | 30,67 g |
| –– mononenasycené | 26,95 g |
| –– polynenasycené | 3,72 g |
| ––– omega 3 | 0,30 g |
| Vláknina | 55,39 g |
| Cholesterol | 255 mg |
| Sodík | 1,01 g |
| Sůl | 2,10 g |
| Sacharidy | 46,90 g |
| – cukry | 22,67 g |
| ––– laktóza | 0,80 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 100 g 100 g másla(oleje) | Máslo kravské | 100 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 řapíky 2 řapíky celeru (nebo aspoň celerové listy | Celer bulva čerstvá | 1000 g |
| 1 1 větší mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
| 10 10 malých čerstvých hříbků (nebo směsi hub) | Hřib čerstvý | |
| 1 plechovka 1 plechovka loupaných rajčat i s tomatovou šťávou(je na 3.fotce) | Dužina červeného rajčete čerstvá | |
| 2 lžíce 2 lžíce hladkolisté petrželky | Petržel nať čerstvá | 30 g |
| 2 lžíce 2 lžíce kopru | Kopr nať čerstvý | 30 g |
| pepř | Pepř černý | |
| sůl | Sůl mořská |