Domácí veka

Boubelinda Kuchařka:

Doba přípravy: 2-3 hodiny 2 porce Domácí pekárna 24 názorů

520
Recept si zatím oblíbilo 20 kuchařů

Suroviny

250 ml vody
1 lžice oleje
Nyní v akci
1 lžička soli
Nyní v akci
1 lžička grilovacího koření
500 g hladké mouky
1 lžička cukru
1/4 kostky čerstvého droždí
Recept si zatím oblíbilo 20 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do pekárny dáme suroviny v uvedeném pořadí a zapneme program těsto. Samozřejmě těsto hlídáme a popř. přidáme mouku či vodu, nesmí být lepivé.

  2. Po vykynutí uválíme 2 šišky, které necháme na plechu ještě tak 20 minut kynout. Veky potřeme vajíčkem a dáme péct na 180°C dozlatova.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 26 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Domácí veka

  • Sonik Sonik(neregistrovaný)

    Pardon, nafoukané těsto:-)

    Odpovědět

  • Sonik Sonik(neregistrovaný)

    Super recept. Příště víc osolím (nedala jsem gril. koření). Moc nám chutná, žádné nefoukané těsto. Super. díky. :-p

    Odpovědět

  • mardosa mardosa

    Tak jsem upekla,neb nám na vánoce nevyšla a je teda fakt super......moc děkuji za bezva receptík,dala jsem i fotečku.Akorát příště asi udělám jednu ještě na půl,abych měla jakoby dvě bagetky a jednu veku.....:-K:-K:-K:-K:-K Dávám bodíka

    Odpovědět

  • Pajaja Pajaja

    Přidala jsem i fotečku mělo být. . .

    Odpovědět

  • Pajaja Pajaja

    Boubelindo, tak jsem dnes upekla veky podle Tvého receptu. Na Štědrý den jsem koupila v krámě něco tak otřesnýho, tak jsem si řekla, že na Silvestra budu mít pořádný veky. Jsou moooc dobrý, radši jsem je schovala, aby mi je tady nesnědli. Přidala jsem si fotečku a děkuji za pěkný recept. :yes::-)+15

    Odpovědět

  • petrzelka petrzelka

    Hella,moc díky za dobrý nápad s tou ruličkou,hned jak je budu dělat,tak zkusím.:-K.recept je skvělý,vždycky se povedli,i když byly někdy šišaté:-8.

    Odpovědět

  • drahulin drahulin

    Veky jsem dnes upekla a jsou výborné.Posílám bod.

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Boubelindo:-)tak jsem dneska upekla veky od tebe a jsou moc dobré:-p.Posílám fotečku (jen je mám trošku světlejší,na troubu dnes stála fronta dalších dobrot;-) i boďku č.8 a díky za dobrý recept:-).

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

    Hello - perfektní nápad - ráda ozkouším :yes::yes:

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Aha, tak to si musím koupit kuchyňské útěrky!:-D:-))

    Odpovědět

  • thomassinno thomassinno

    Jani, já bych řekl, že to je pečící papír na plechu :-)) Hella níže to vysvětluje , MAMI :-))

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Vysvětlete mi někdo ten papírový plech. To je nějaký karton, ne?:-O

    Odpovědět

  • Jikotka Jikotka

    Hello,to je dobrá vychytávka na kulaté veky :yes::yes::yes:,škoda,že jsem se nepodívala dopoledne,pekla jsem taky 2 veky.Peču veky podle tohoto receptu a vždycky jsou výborné...http://www.toprecepty.cz/recept/1512-housticky/

    Odpovědět

  • Boubelinda Boubelinda(autorka receptu)

    Hello to je mi líto, že to takle dopadlo, ale já jsem tento problém neměla. Těsto jsem neměla tuhé, ale vždy ho v pekárně hlídám a buď doliji vodu nebo přisypu mouku. Troubu mám horkovzdušnou a kůrčička se vždy udělá. Ještě jsem pomazala před pečením vajíčkem. Jinak dobrý tip při pečení.;-)

    Odpovědět

  • Hella Hella

    Dělala jsem dnes 2 druhy vek a pekla společně. Tyhle se pekly o 20 min déle a vůbec nechytaly barvu. Těsto bylo velmi tuhé, tužší než na nudle, až mi 3x vyhodilo nádobu z pekárny. Nemůžu přijít na to, čím to bylo, zkontrolovala jsem si, že jsem opravdu dala správné množství tekutiny i mouky. Nicméně po upečení je veka velmi dobrá a měkká i když kůrka vysušená. Určitě zkusím znovu, abych to vychytala.
    Dělala jsem 2 z polovičního množství. Dovolím si přidat fotku, jak jsem vyřešila potřebu, aby byla veka po upečení kulatá. Stačí si přepůlit ruličku papíru, která vám zbyde po kuchyňských utěrkách a vyložit pečícím papírem (viz foto).

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo