Nutriční hodnoty (Plněné žampiony ve šťavnatém lůžku)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 019 kJ / 2 394 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 87,66 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 86,67 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,00 g |
| Tuky | 216,49 g |
| – nasycené | 119,60 g |
| – nenasycené | 94,07 g |
| –– mononenasycené | 80,78 g |
| –– polynenasycené | 13,29 g |
| ––– omega 3 | 0,81 g |
| Vláknina | 4,56 g |
| Cholesterol | 430 mg |
| Sodík | 8,98 g |
| Sůl | 22,57 g |
| Sacharidy | 22,77 g |
| – cukry | 16,96 g |
| ––– laktóza | 12,90 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 10 10 velkých žampionů | Žampion čerstvý | |
| 220 g 220 g Niva | Niva 50% t. v s. | 220 g |
| 150 g 150 g sýra Eidam | Sýr kravský tvrdý 30% | 150 g |
| 250 250 g nakrájených plátků anglické slaniny | Anglická slanina | |
| 150 g 150 g slaniny vcelku-použila jsem debrecínský špek | Špek | 150 g |
| 1 1 velká cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 tenký plátek 1 tenký plátek másla,nebo 1 PL oleje | ||
| 2 kostky 2 kostky zeleninového bujonu | Bujón zeleninový | 20 g |
| 2 dl 2 dl vody | Voda | 200 ml |
| nasekané zelené bylinky na ozdobu | Petržel nať čerstvá |