Nutriční hodnoty (Vepřová játra ve feferonovo-hořčičné omáčče)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
| Energie | 14 548 kJ / 3 477 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 207,84 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 202,75 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 5,09 g |
| Tuky | 241,10 g |
| – nasycené | 107,32 g |
| – nenasycené | 119,47 g |
| –– mononenasycené | 98,91 g |
| –– polynenasycené | 20,56 g |
| ––– omega 3 | 0,64 g |
| Vláknina | 14,82 g |
| Cholesterol | 3,26 g |
| Sodík | 5,36 g |
| Sůl | 13,90 g |
| Sacharidy | 82,45 g |
| – cukry | 29,20 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg vepřových jater | Játra vepřová | 1000 g |
| 2 2 velké cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| 1-2 PL 1-2 PL feferonkový krém | Pasta papriková | |
| 1 PL 1 PL dijonské hořčice | Hořčice dijonská | 15 g |
| 2 2 velká rajčata | Rajče červené čerstvé | 120 g |
| 2 2 zelené papriky | Paprika zelená čerstvá | |
| 1 1 velké jablko | Jablko čerstvé | 150 g |
| 250 gramů 250 gramů prorostlé slaniny | Špek | 250 g |
| olivový olej | Olej olivový | |
| 200 ml 200 ml červeného vína - může být i bílé víno | Víno červené suché | 200 ml |