Pečená červená řepa

magdalenka Kuchař:

Zeleninová jídla 27 názorů

511
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Suroviny

1 kg červená řepa
Nyní v akci
2 PL olej
Nyní v akci
2 PL ocet (balzamico)
Nyní v akci
5 velkých stroužků česneku
1 PL medu
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Cviklu očistíme, nakrájame na polkolečká tenké asi 2 mm.

  2. Na pekáči zmiešame s posekaným cesnakom a ostatnými surovinami, tesne prikryjeme alobalom a dáme do trúby piecť 200°C asi 1,5 hodiny. Možno je energeticky náročná príprava, ale výsledok stojí za to. Vegetariánska návšteva bola vždy veĺmi spokojná.

Poznámka

Konzumujem teplé ako prílohu k mäsu alebo aj studené ako šalát.

Ja si pridávam smotanu, manžel si pridáva mäso.

Na viacerých weboch je podobná verzia prípravy pečenej červenej repy, skúšala som s oreganom, alebo majoránkou, nakoniec som ostala pri tejto mojej verzii.

Niekedy pečiem cviklu iba umytú a zabalenú v alobale. Potom ošúpem, nakrájam na rezance, zmiešam s kyslou smotanou, soľou a cesnakom. Neskutočná lahoda!

Alebo si upečiem čerstvé bagety od Cathleen, natriem maslom a pokladiem plátkami pečenej repy, osolím...

Pretože sa pečie relatívne dlho, oplatí sa upiecť viac kusov - väčšie po jednom, menšie prekrojené. V chladničke vydržia pár dní.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 127 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pečená červená řepa

  • stemilla stemilla

    Mám v troubě, řepu miluju, ale dělám jen salát s křenem. Uvidíme už
    se těším.www.stemilla@seznam.cz

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    JaneeS: Dúfam, že nebudeš sklamaná...je to trochu energeticky náročné, ja viem. Snáď to niekomu u vás zachutí a nebudeš musieť vyhadzovať.

    Odpovědět

  • JaneeS JaneeS

    magdalenka: Děkuji za rychlou odpověď :-) jdu tedy na to, snad se to povede a bude chutnat :-))

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    JaneeS: podľa tohoto receptu ak budeš pripravovať červenú repu - to znamená dlhé pečenie - 90 minút a dáš tam med a všetko, varenú alebo naloženú repu to pripomínať nebude určite. Trochu to skaramelizuje, ale aj "zhandrovatie" dlhým pečením, je to sladkavé aj kyselkavé, aj trošku cesnakové aj korenené...ale chuť pôvodnej repy je preč. Neviem to popísať, neviem k ničomu prirovnať, skús vyskúšať. Prípadne to spapá niekto z tvojho okolia, komu to zachutí...;-)

    Odpovědět

  • JaneeS JaneeS

    Ráda bych se zeptala jak chutná pečená řepa?K čemu přirovnat chuť? Nemám totiž vůbec ráda naloženou řepu (sterilovanou)a tak se bojím aby to nechutnalo podobně...

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Jiřinka, naozaj ma to teší...

    Odpovědět

  • Jikotka Jikotka

    magdalenka:Moc jsme si pochutnali,budu jí dělat častěji :-p:-p:-p,bodík je zaloužený :-D:-D:-D

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Jikotka: nebudeš ľutovať, len ju fakt peč dobre dlho (aj 90 min.), ona nielenže zmäkne, ako keď je uvarená, ale ešte viac "zhadrovatí", scvrkne sa, nejako karamelizuje a už repu ani nepripomína...
    A nech ti chutí...:-K

    Odpovědět

  • Jikotka Jikotka

    Tak teď jsem jí strčila do trouby a budu se těšit na výsledek:-p:-8,nikdy jsem řepu nepekla,vždycky jsme jí měli jenom konzervovanou...nebo jí dávám do boršče,kam pochopiteně patří:-*už jsem si recept vytiskla :-D:-D:-D,drž mi palce...

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    amalia: v posledných rokoch "objavujem" takéto veci...:-D

    Odpovědět

  • amalia amalia

    Magdalenka, naše chuťové poháriky sa asi veľmi nelíšia, však?;-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Ivana79::-K

    Odpovědět

  • Ivana79 Ivana79

    Magdi,skúsila som podľa tvojho receptu a pridala som aj tekvicu a baklažán,je to taká moja obľúbená kombinácia:-)Už som piekla pár krát,ale ešte nikdy s medom a octom,je to výborné:-*:-*:yes:Mali sme to ako prílohu k mäsu,ale ja si na večeru pridám syr alebo smotanu a dojem to tak:-p+8

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    1974andrea:Andy, určite nebudeš ľutovať...A keď už budeš piecť - míňať energie, hneď aj viac, alebo aj tú vcelku v alobale, v chladničke to vydrží pár dní. Jednoducho, prudko jedlá vec...;-)

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Tak tohle musím vyzkoušet:-p:yes:, mám ve sklepě plno řepy, co jsem sklidila a ještě nezavařila;-)

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo