Nutriční hodnoty (Polévka s řapíkatým celerem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 668 kJ / 877 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 30,56 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 9,28 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 21,28 g |
| Tuky | 41,13 g |
| – nasycené | 17,20 g |
| – nenasycené | 21,04 g |
| –– mononenasycené | 15,49 g |
| –– polynenasycené | 5,55 g |
| ––– omega 3 | 0,09 g |
| Vláknina | 54,90 g |
| Cholesterol | 286 mg |
| Sodík | 1,11 g |
| Sůl | 2,41 g |
| Sacharidy | 69,80 g |
| – cukry | 23,20 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 řapíky 2 řapíky celeru (asi 200 g) | Celer bulva čerstvá | 1000 g |
| 2 2 mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 2 brambory | Brambor zimní | 100 g |
| 1 vanička 1 vanička hovězího vývaru | Vývar hovězí | |
| 2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| 2 lžíce 2 lžíce sádla | Sádlo vepřové | 30 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| zelená petrželka | Petržel nať čerstvá |