Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jablka na závin

Hodnocení receptu je 4,7 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Ludmila B Ludmila B

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 40 min

70 min (30 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Máte doma rádi jablečné záviny a buchty? A zároveň vás nebaví pokaždé připravovat jablečnou náplň? Tak to tu pro vás máme skvělý tip na zavařenou jablečnou náplň, kterou budete mít vždy po ruce. Tak hurá na jablíčka!

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Jablka umyjeme, zbavíme je jadřinců a nastrouháme. Pokud strouháme na elektrickém krouhači, tak nemusíme loupat, jinak jablíčka před strouháním oloupeme. Krok 2: Pak vymačkáme z jablíček šťávu. Podle kyselosti posypeme cukrem. Pak plníme do sklenic, umačkáme, co to jde a sterilujeme. Krok 3: Na dno hrnce dáme čistou plátěnou utěrku, nalijeme trochu vody, vložíme sklenice tak, aby se nedotýkaly ani stěn hrnce, ani vzájemně, přiklopíme pokličkou a od chvíle, kdy začne voda vařit, necháme 20 minut bublat.

TIP: Nejlepší jablečné štrúdly. Jak na jednoduché záviny s vůní jablek a skořice

Zveřejněno 2. 8. 2018

Poznámka autorky Ludmila B

Dobrá jsou kyselejší jablíčka. Cukru asi 3 lžíce na jednu sklenici o objemu 400 ml.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablka na závin

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Gqn7

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablka na závin

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Gqn7

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Výborný nápad, vždy takto zužitkujeme jablka, která nejsou vhodná na uskladnění. Naučila jsem se to od maminky a v zimě jsou k nezaplacení. Štrúdl je hotový raz dva :-K

Merylas (moderátorka): :yes:také vždy loupu nechci si zkazit chut vyplivováním slupky 8-(;-):-D ano vím vitamíny atd.... ale stejně už jsou steril tak se vtamínech a že je zdravá ...mno...pro někho s jiným názorem:-8:-K:yes:

Dělávám každoročně, pokud se urodí. :-) Já osobně taky nedávám cukr, máme v rodině diabetika. Používám na vše možné - rýžový nákyp, žemlovku, moučníky. Jinak vždy oloupu. Každý to dělá jinak. :-K

Nedávám žádný cukr do jablek, ale zasypu je skořici, složí jako konzervant, pak steriluji:-)

´Pokiaľ je veľa jabĺk, tak ich nakladám na koláč. Nikdy nelúpem, len nastrúham, napechujem do fľaše, uzavriem a vysterilizujem. :-K

Děkuji doplnila jsem. :-)

Myslím, že ti chybí oloupání a nastrouhání;-). Dělám stejně, bez cukru, nastrouhaná jablka také důkladně vymačkám, teprve pak cpu do sklenic, jinak je půlka sklenice. Vymačkaný mošt zavařuji zvlášť.

Tématické fráze:
jablka na závin, top recepty z jablek, závin z jablek, krouhač jablek, jablka recepty, zavin s jablek, jablka do zavinu, jak loupat jablka, co z jablek, závin z jsblek, nastrouhaná jablka, krouhač na jablka, loupou se jablka do zavinu, nastrouhat jablka do zasoby, jak zavrit nastrouhaná jablka, loupat jablka do do závinu, nastrouhaná jablíčka s cukrem, jablko zavin, recepty z jablek, nastrouhany jabka s cukrem

Suroviny:
jablko, cukr

Přidat fotografie receptu