Nutriční hodnoty (Tarte dimanche - nedělní koláč (pražský, pařížský))
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 33 039 kJ / 7 897 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 105,93 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 32,20 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 73,73 g |
| Tuky | 529,41 g |
| – nasycené | 227,45 g |
| – nenasycené | 273,20 g |
| –– mononenasycené | 142,22 g |
| –– polynenasycené | 130,98 g |
| ––– omega 3 | 4,79 g |
| Vláknina | 23,60 g |
| Cholesterol | 1,51 g |
| Sodík | 2,43 g |
| Sůl | 6,06 g |
| Sacharidy | 665,28 g |
| – cukry | 222,03 g |
| ––– laktóza | 30,93 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 250 g 250 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 250 g |
| 250 g 250 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 250 g |
| 250 g 250 g majolky | Majonéza | 250 g |
| 3 lžíce 3 lžíce cukru krupice | Cukr bílý | 36 g |
| 30 g 30 g droždí | Droždí pekařské lisované | 30 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 150 ml 150 ml vlažného mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 150 ml |
| špetka špetka soli | Sůl mořská | |
| (+ vejce na potření koláčů) | Vejce slepičí | |
| 60 g 60 g cukru krupice | Cukr bílý | 60 g |
| 60 g 60 g másla | Máslo kravské | 60 g |
| 100 g 100 g hrubé mouky | Mouka pšeničná hrubá | 100 g |
| 2 lžičky 2 lžičky skořice | Skořice ceylonská | 16 g |
| 200 ml 200 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 200 ml |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 1 lžíce 1 lžíce škrobové moučky | Bramborový škrob | 15 g |
| 3 lžíce 3 lžíce moučkového cukru | Cukr bílý | 75 g |
| 100 ml 100 ml másla | Máslo kravské | 100 g |
| 1/2 l 1/2 l šlehačky | Šlehačka 35% | 500 ml |