Nutriční hodnoty (Ostružinový dort s drobenkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 21 384 kJ / 5 111 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 95,23 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 9,24 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 85,99 g |
| Tuky | 220,62 g |
| – nasycené | 57,18 g |
| – nenasycené | 144,24 g |
| –– mononenasycené | 58,82 g |
| –– polynenasycené | 85,43 g |
| ––– omega 3 | 9,64 g |
| Vláknina | 58,50 g |
| Cholesterol | 463 mg |
| Sodík | 206 mg |
| Sůl | 0,69 g |
| Sacharidy | 656,92 g |
| – cukry | 290,07 g |
| ––– laktóza | 0,64 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1,5 hrnku 1,5 hrnku polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 375 g |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku jemně mletých mandlí (nebo ořechů) | Mandle loupané mleté | 125 g |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku hrubě sekaných ořechů | Vlašské ořechy | 125 g |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku krystalového cukru | Cukr bílý | 125 g |
| 80 g 80 g másla | Máslo kravské | 80 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 1/2 1/2 kypřicího prášku do pečiva | Kypřící prášek | |
| 1 lžička 1 lžička skořice | Skořice ceylonská | 8 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 1 lžíce 1 lžíce Amaretta (nebo mandlové aroma) | Amaretto | 15 ml |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
| 450 g 450 g čerstvých ostružin (nebo mražených) | Ostružiny čerstvé | 450 g |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku krystalového cukru | Cukr bílý | 125 g |
| 1/3 hrnku 1/3 hrnku vody | Voda | 83.3333358168602 ml |
| 3 lžíce 3 lžíce solamylu (nebo Zlatého klasu) | Bramborový škrob | 45 g |
| 2 lžíce 2 lžíce citronové šťávy | Šťáva z citrónu | 30 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce strouhané citronové kůry | Citronová kúra čerstvá | 15 g |