Langoše (na týden)

cathleen Kuchařka: cathleen

Bezmasá jídla 20 názorů

Suroviny

500 ml mléka
250 ml smetany
1 kg hladké mouky
30 g droždí
1,5-2 lžičky soli
Recept si zatím oblíbilo 29 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. V míse v mléku rozmícháme droždí, přidáme zbytek surovin a umícháme těsto.

  2. Hned po umíchání těsto vytáhneme, dáme do dostatečně velkého sáčku nebo krabičky s víčkem a uzavřené uložíme do lednice, kde nám nakyne (pozor na prasknutí příliš těsně utaženého sáčku).
    Použít se dá už na druhý den.

  3. Nožem si ukrojíme potřebný kus těsta, z něj nakrájíme kousky na langoše. Mělký talíř lehounce vymázneme olejem, položíme na něj kousek těsta a naolejovanými prsty ho roztáhneme do tenka. (Oleje se nebojte, langoše se v něm přece pak i smaží).
    Těsto se vůbec nebude lepit a je nádherně poddajné.

  4. Langoše usmažíme v oleji na pánvi, na talíři pak ubrouskem lehce odsajeme přebytečný tuk a můžeme je potírat. Někdo je má rád na sladko – potře si je marmeládou, jiný zvolí slanou variantu – nejčastěji česnek, kečup a strouhaný sýr.

Poznámka

Toto těsto opravdu v lednici vydrží i týden a my si můžeme dělat langoše podle momentální chuti, třeba každý den, po jednom :-))

Recept máme doma už roky, jiné langoše neděláváme.

Zdroj receptu: http://www.pekarnomanie.cz

.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 934 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Langoše (na týden)

  • Libulka Libulka

    První pokus dopadl na výbornou :yes: těsto krásně kyne, byly dnes k obědu a v dalších dnes si budeme dělat třeba k večeři... posílám bod a fotky :-) Recept doporučuji!!! Po všech stránkách výborný:yes::-K

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Paulina Groblová: No, langoše a vdolky sú dve úplne odlišné veci, tak neviem...;-) Už len veľkosťou, ale aj konečnou úpravou sa to líši. Na langoše nepatria povidla, langoše sú vždy slané. ;-)

    Odpovědět

  • Paulina Groblová Paulina Groblová(neregistrovaný)

    Nic proti langošům, u nás doma jsme tomu říkali vdolky a mazali povidly.:-)

    Odpovědět

  • MILENA MILENA(neregistrovaný)

    Je to super recept a to, že těsto mám v lednici a beru z něj,kdy mě napadne,to je úplně nejlepší.Jsem sama, langoše mám moc ráda a teď si je mohu dělat třeba jen po dvou každý den.To mi vyhovuje,to chválím!... a navíc jsou chuťově bezkonkurenční.:yes::yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Dana Dana(neregistrovaná)

    Langoše dělám obdobně,jen místo smetany dávám velký bílý jogurt a navíc přidávám 1lžičku jedlé sody bikarbona,to zabrání pálení žáhy,pokud někomu vadí mouka.Jinak zadělávám v domácí pekárně,program těsto,ušetřím si námahu rukama.:-)

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autor receptu)

    maťule: och, omlouvám se - samozžejmě, že v mléce. Opravím to, děkuji za upozornění:-8

    Odpovědět

  • maťule maťule(neregistrovaný)

    dík za recept, jen nerozumím tomu začátku - "v míse ve vodě rozmícháme droždí"?? Droždí bych rozmíchávala v tom 500ml mléka. Jaký je přesný postup? Díky za odpověď. Maťule

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autor receptu)

    MirkaL: díky za upřesnění :-)

    marcela: vidíš - a já zásadně:-! smetanu sladkou a recept děláme roky, protože nám tohle těsto chutná nejvíc :-p
    Droždí nejsou potřeba kvanta (kostka), protože těsto kyne dlouhou dobu v lednici.

    Odpovědět

  • MirkaL MirkaL

    Ahoj Hedwiko,
    ja mam skoro stejny recept jako semka pridala Cathleen a pouzivam "heavy cream" - tedy 36% (ziju v USA) a nema to chybu.:yes:

    Odpovědět

  • marcela marcela(neregistrovaná)

    Zásadně kysanou smetanu,kostku droždí a lžíci soli.Jinak zbytek surovin souhlasí.:yes:

    Odpovědět

  • Masula Masula

    Super:yes::-K

    Odpovědět

  • Inka1 Inka1

    :yes: Já dávám bílý jogurt, ale vyzkouším i se smetanou :-)) Většinou si připravím těsto ráno , a večer smažím. Co zbyde vydrží pád dnů v lednici.

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autor receptu)

    Nepamatuji odkud recept mám, dělám ho už roky.
    Těsto je fantastické - první den lepí, kynutím v chladu lednice se zpevní a je tvárné jako měkká plastelína. Zakryté proti osýchání vydrží opravdu týden a my si, když nás chytne chuť, uděláme v rychlosti třeba jeden, dva langoše.

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autor receptu)

    Hedwika: věršinou mívám tučnou, 31%, ale už jsem dělala i s 12% - a také dobré.

    Odpovědět

  • Hedwika Hedwika

    Jednoduchý recept, který láká k vyzkoušení. Nepatřím ke zkušeným kuchařkám, proto bych ráda požádala o doplnění, kolika procentní smetanu použít.

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: langoše recept langoše do lednice recept langoše recept na langoše langoše z lednice langoše recepty těsto na langoše v lednici vydrží recept langose i na druhy den měkké langoše recepty na langoše jak delat langose nejlepší langoše recept langoše ze sacku těsto na langoše které vydrží v lednici langoše těsto do lednice langoše co vydrží v lednici langoše langoše kynuté v lednici langoše lednice měkký langoš