Nutriční hodnoty (Kaparová omáčka našich prababiček)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
Energie | 1 853 kJ / 443 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,84 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 4,81 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 4,03 g |
Tuky | 22,33 g |
– nasycené | 14,03 g |
– nenasycené | 7,96 g |
–– mononenasycené | 5,78 g |
–– polynenasycené | 2,18 g |
––– omega 3 | 0,31 g |
Vláknina | 5,85 g |
Cholesterol | 51 mg |
Sodík | 768 mg |
Sůl | 1,80 g |
Sacharidy | 49,89 g |
– cukry | 30,51 g |
––– laktóza | 0,16 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
2 lžíce 2 lžíce másla | Máslo kravské | 20 g |
2 lžíce 2 lžíce mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
700 ml 700 ml silného hovězího vývaru | Vývar hovězí | 700 ml |
2 lžíce 2 lžíce kaparů | Kapary | 30 g |
1 lžíce 1 lžíce cukru | Cukr bílý | 25 g |
ocet (podle chuti) | Ocet lihový | |
sůl | Sůl mořská |