Nutriční hodnoty (Kaparová omáčka našich prababiček)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
| Energie | 1 853 kJ / 443 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 8,84 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 4,81 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 4,03 g |
| Tuky | 22,33 g |
| – nasycené | 14,03 g |
| – nenasycené | 7,96 g |
| –– mononenasycené | 5,78 g |
| –– polynenasycené | 2,18 g |
| ––– omega 3 | 0,31 g |
| Vláknina | 5,85 g |
| Cholesterol | 51 mg |
| Sodík | 768 mg |
| Sůl | 1,80 g |
| Sacharidy | 49,89 g |
| – cukry | 30,51 g |
| ––– laktóza | 0,16 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 lžíce 2 lžíce másla | Máslo kravské | 20 g |
| 2 lžíce 2 lžíce mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 700 ml 700 ml silného hovězího vývaru | Vývar hovězí | 700 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce kaparů | Kapary | 30 g |
| 1 lžíce 1 lžíce cukru | Cukr bílý | 25 g |
| ocet (podle chuti) | Ocet lihový | |
| sůl | Sůl mořská |