Nutriční hodnoty (Patková polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 945 kJ / 2 138 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 172,43 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 162,18 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 10,25 g |
| Tuky | 142,80 g |
| – nasycené | 68,15 g |
| – nenasycené | 66,27 g |
| –– mononenasycené | 54,01 g |
| –– polynenasycené | 12,27 g |
| ––– omega 3 | 0,63 g |
| Vláknina | 24,89 g |
| Cholesterol | 579 mg |
| Sodík | 3,50 g |
| Sůl | 8,68 g |
| Sacharidy | 30,67 g |
| – cukry | 15,58 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| patka staršího chleba | Chléb pšeničný kváskový | |
| 100 g 100 g anglické slaniny | Anglická slanina | 100 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
| 1/2 1/2 menšího celeru | Celer bulva čerstvá | 270 g |
| 1 1 menší kedlubna | Kedluben čerstvý | 180 g |
| 1 1 lahůdková cibulka | Cibulka jarní čerstvá | |
| 1 1 vejce uvařené natvrdo | Vejce slepičí | 70 g |
| 0,5 kg 0,5 kg vepřových kostí - vývar | Kost vepřová | 500 g |
| 1 lžička 1 lžička Vegety (nemusí být) | Kořenící směs sypká | 5 g |
| drcený kmín | Kmín mletý | |
| majoránka | Majoránka sušená | |
| pažitka | Pažitka čerstvá | |
| olej | Olej řepkový | |
| sůl | Sůl mořská |