Nutriční hodnoty (Jablečné řezy)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 25 988 kJ / 6 211 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 72,85 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 5,10 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 67,75 g |
| Tuky | 217,56 g |
| – nasycené | 19,27 g |
| – nenasycené | 186,02 g |
| –– mononenasycené | 126,64 g |
| –– polynenasycené | 59,38 g |
| ––– omega 3 | 17,28 g |
| Vláknina | 73,75 g |
| Cholesterol | 9 mg |
| Sodík | 141 mg |
| Sůl | 0,15 g |
| Sacharidy | 953,60 g |
| – cukry | 600,27 g |
| ––– laktóza | 7,35 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 10 lžic 10 lžic teplé vody | Voda | 180 ml |
| 10 lžic 10 lžic mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 150 ml |
| 18 lžic 18 lžic oleje | Olej řepkový | 198 ml |
| 1 1 kvasnice | Droždí pekařské lisované | |
| 3 lžíce 3 lžíce cukru | Cukr bílý | 75 g |
| špetka špetka soli | Sůl mořská | |
| asi 500 g 500 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 500 g |
| 2 kg 2 kg nahrubo nastrouhaných jablek | Jablko čerstvé | 2000 g |
| 10 lžic 10 lžic cukru | Cukr bílý | 250 g |
| 5 lžic 5 lžic rozinek | Rozinky | 75 g |