Nutriční hodnoty (Dýňové ragú s hlívou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 217 kJ / 769 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 26,35 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 2,80 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 23,55 g |
| Tuky | 14,89 g |
| – nasycené | 8,84 g |
| – nenasycené | 4,64 g |
| –– mononenasycené | 3,73 g |
| –– polynenasycené | 0,91 g |
| ––– omega 3 | 0,10 g |
| Vláknina | 56,86 g |
| Cholesterol | 36 mg |
| Sodík | 92 mg |
| Sůl | 0,10 g |
| Sacharidy | 109,10 g |
| – cukry | 49,48 g |
| ––– laktóza | 3,80 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg oranžové dýně | Dýně čerstvá | 1000 g |
| kousek kousek čerstvého zázvoru | Zázvor čerstvý | |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 2 2 cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| olej | Olej řepkový | |
| 1 dl 1 dl smetany | Smetana kravská sladká 12% | 100 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 1 1 kapie | Paprika červená čerstvá | 250 g |
| 3 - 4 3 - 4 špekáčky | Špekáček | |
| 250 g 250 g hlívy | Hlíva ústřičná syrová | 250 g |
| lístky lístky šalvěje | Šalvěj čerstvá |