Nutriční hodnoty (Rychlá špenátová omáčka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 4 995 kJ / 1 194 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 41,49 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 25,59 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 15,90 g |
| Tuky | 79,44 g |
| – nasycené | 42,90 g |
| – nenasycené | 29,40 g |
| –– mononenasycené | 25,66 g |
| –– polynenasycené | 3,74 g |
| ––– omega 3 | 0,32 g |
| Vláknina | 18,10 g |
| Cholesterol | 832 mg |
| Sodík | 423 mg |
| Sůl | 1,23 g |
| Sacharidy | 71,11 g |
| – cukry | 10,36 g |
| ––– laktóza | 5,46 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 300 g 300 g špenátového protlaku | Špenátové pyré | 300 g |
| 5 stroužků 5 stroužků česnek | Česnek čerstvý | 35 g |
| sůl podle své chuti | Sůl mořská | |
| 20 g 20 g másla | Máslo kravské | 20 g |
| 1 dl 1 dl vody | Voda | 100 ml |
| 300 g 300 g brambor | Brambor zimní | 300 g |
| 50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
| 1 dl 1 dl mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 100 ml |
| 1/2 čl 1/2 čl soli do brambor | Brambor zimní | |
| 2-3 2-3 natvrdo uvařená vajíčka | Vejce slepičí | 175 g |