Nutriční hodnoty (Květák zapečený se sýrovou omáčkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 4 061 kJ / 971 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 58,72 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 55,34 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 3,38 g |
| Tuky | 63,32 g |
| – nasycené | 18,07 g |
| – nenasycené | 36,98 g |
| –– mononenasycené | 28,14 g |
| –– polynenasycené | 8,85 g |
| ––– omega 3 | 1,98 g |
| Vláknina | 2,52 g |
| Cholesterol | 849 mg |
| Sodík | 1,39 g |
| Sůl | 3,33 g |
| Sacharidy | 40,20 g |
| – cukry | 23,30 g |
| ––– laktóza | 16,30 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 květák | Květák čerstvý | |
| kousek kousek klobásy (nebo zbytek uzeného masa) | Klobása | |
| 2 2 rajčata | Rajče červené čerstvé | 120 g |
| čerstvá bazalka | Bazalka čerstvá | |
| čerstvý tymián | Tymián čerstvý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 2 dl 2 dl mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 200 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| 2 lžíce 2 lžíce oleje | Olej řepkový | 22 ml |
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| 100 g 100 g strouhaného sýra | Sýr kravský tvrdý 30% | 100 g |
| sůl | Sůl mořská |