Nutriční hodnoty (Rýžový nákyp se smetanou a švestkami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 10 275 kJ / 2 456 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 44,24 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 26,74 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 17,50 g |
| Tuky | 106,43 g |
| – nasycené | 59,21 g |
| – nenasycené | 39,00 g |
| –– mononenasycené | 34,65 g |
| –– polynenasycené | 4,35 g |
| ––– omega 3 | 0,41 g |
| Vláknina | 4,75 g |
| Cholesterol | 1,03 g |
| Sodík | 315 mg |
| Sůl | 0,71 g |
| Sacharidy | 327,90 g |
| – cukry | 135,80 g |
| ––– laktóza | 0,80 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 200 g 200 g rýže (2 sáčky) | Rýže bílá | 200 g |
| 200 ml 200 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 200 ml |
| 720 ml 720 ml švestkového kompotu | Švestky zavařené | |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 5 lžic 5 lžic cukru moučka | Cukr bílý | 125 g |
| 100 g 100 g másla | Máslo kravské | 100 g |
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| mletá skořice | Skořice ceylonská mletá | |
| strouhaná citronová kůra | Citronová kúra čerstvá | |
| tuk na vymazání | Margarín |