Nutriční hodnoty (Polévka s krupicí a vejcem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
| Energie | 1 742 kJ / 416 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 18,44 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 13,42 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 5,03 g |
| Tuky | 21,57 g |
| – nasycené | 10,52 g |
| – nenasycené | 8,59 g |
| –– mononenasycené | 5,94 g |
| –– polynenasycené | 2,65 g |
| ––– omega 3 | 0,29 g |
| Vláknina | 5,63 g |
| Cholesterol | 285 mg |
| Sodík | 632 mg |
| Sůl | 1,51 g |
| Sacharidy | 34,31 g |
| – cukry | 6,08 g |
| ––– laktóza | 0,08 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 velká mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
| 2 lžíce 2 lžíce dětské krupičky | Krupice pšeničná jemná | 30 g |
| 700 ml 700 ml masového vývaru (nebo vody) | Vývar masový | 700 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
| 100 g 100 g mražené zeleniny (zelenina s kukuřicí) | Mrkev mražená | 100 g |
| 1 lžíce 1 lžíce pažitky | Pažitka čerstvá | 15 g |