Nutriční hodnoty (Jablkovník s ořechy)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 20
| Energie | 28 395 kJ / 6 787 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 96,04 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 26,04 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 70,00 g |
| Tuky | 396,15 g |
| – nasycené | 32,99 g |
| – nenasycené | 331,53 g |
| –– mononenasycené | 203,03 g |
| –– polynenasycené | 128,50 g |
| ––– omega 3 | 32,45 g |
| Vláknina | 47,00 g |
| Cholesterol | 777 mg |
| Sodík | 345 mg |
| Sůl | 0,63 g |
| Sacharidy | 685,80 g |
| – cukry | 306,63 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg jablek - 1/2 nastrouhat na hrubo | Jablko čerstvé | 1000 g |
| 500 g 500 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 500 g |
| 200 g 200 g cukru | Cukr bílý | 200 g |
| 100 g 100 g nahrubo nastrouhaných vlašských ořechů | Vlašské ořechy | 100 g |
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| 4 dcl 4 dcl vody | Voda | 400 ml |
| 3 dcl 3 dcl oleje | Olej řepkový | 300 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce citronové šťávy | Šťáva z citrónu | 30 ml |
| 1 1 prášek do perníku | Kypřící prášek do perníku bez fosfátů |