Nutriční hodnoty (Podzimní salát s dýní)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 2 047 kJ / 489 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 20,35 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 10,17 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 10,18 g |
| Tuky | 16,98 g |
| – nasycené | 10,34 g |
| – nenasycené | 5,28 g |
| –– mononenasycené | 4,29 g |
| –– polynenasycené | 0,99 g |
| ––– omega 3 | 0,13 g |
| Vláknina | 24,00 g |
| Cholesterol | 58 mg |
| Sodík | 166 mg |
| Sůl | 0,21 g |
| Sacharidy | 53,72 g |
| – cukry | 29,62 g |
| ––– laktóza | 10,58 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 400 g 400 g oranžové dýně (dýně na pečení) | Dýně čerstvá | 400 g |
| 300 g 300 g hlávkového zelí | Zelí bílé čerstvé | 300 g |
| 1 1 velká cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 2 zelené papriky | Paprika zelená čerstvá | |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| česnek (podle chuti) | Česnek čerstvý | |
| 100-150 ml 100-150 ml zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 125 ml |
| 100-150 ml 100-150 ml bílého jogurtu | Jogurt kravský bílý 1,5% | 125 ml |