Nutriční hodnoty (Mandarinkové řezy s kefírem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 18 246 kJ / 4 361 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 87,10 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 56,30 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 30,80 g |
| Tuky | 220,44 g |
| – nasycené | 126,05 g |
| – nenasycené | 79,60 g |
| –– mononenasycené | 67,64 g |
| –– polynenasycené | 11,96 g |
| ––– omega 3 | 1,14 g |
| Vláknina | 24,20 g |
| Cholesterol | 1,63 g |
| Sodík | 675 mg |
| Sůl | 1,54 g |
| Sacharidy | 482,80 g |
| – cukry | 310,00 g |
| ––– laktóza | 24,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 125 g 125 g másla | Máslo kravské | 125 g |
| 100 g 100 g moučkového cukru | Cukr bílý | 100 g |
| 4 4 vejce | Vejce slepičí | 280 g |
| 200 g 200 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 200 g |
| 1 1 kypřicí prášek do pečiva | Kypřící prášek | |
| 5 lžiček 5 lžiček kakaa | Kakao prášek | 15 g |
| 2 lžičky 2 lžičky rumu | Rum | 10 ml |
| 600 600 g mandarinkového kompotu (2 plechovky po 312 g) | Mandarinka zavařená | |
| 100 g 100 g moučkového cukru | Cukr bílý | 100 g |
| 500 ml 500 ml kefíru (nebo kefírového mléka) | Kefír | 500 ml |
| 10 plátků 10 plátků želatiny | Želatina vepřová | |
| 200 ml 200 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 200 ml |