Nutriční hodnoty (Brokolicový salát s balkánským sýrem a zakysanou smetanou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 497 kJ / 836 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 57,31 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 39,37 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 17,94 g |
| Tuky | 45,52 g |
| – nasycené | 28,99 g |
| – nenasycené | 14,58 g |
| –– mononenasycené | 12,38 g |
| –– polynenasycené | 2,20 g |
| ––– omega 3 | 0,32 g |
| Vláknina | 19,06 g |
| Cholesterol | 162 mg |
| Sodík | 2,34 g |
| Sůl | 5,50 g |
| Sacharidy | 40,45 g |
| – cukry | 29,63 g |
| ––– laktóza | 6,20 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 300 g 300 g brokolice | Brokolice čerstvá | 300 g |
| 80 g 80 g balkánského sýra | Sýr balkánský (50% t. v s.) | 80 g |
| 70 g 70 g taveného sýra | Sýr tavený | 70 g |
| 1 PL 1 PL másla | Máslo kravské | 10 g |
| 4 PL 4 PL zakysané smetany nebo (hustého bílého jogurtu) | Smetana kravská zakysaná 12% | 100 ml |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku (ale je možné dát více) | Česnek čerstvý | 14 g |
| 2 2 barevné papriky | Paprika červená čerstvá | 300 g |
| čerstvý mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| rajské jablíčko (nebo kousek papriky) | Rajče červené čerstvé | |
| sýr | Sýr kravský tvrdý 30% | |
| pažitka | Pažitka čerstvá |