Nutriční hodnoty (Bramborový chleba podle Tejajky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 387 kJ / 2 722 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 87,13 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 8,68 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 78,45 g |
| Tuky | 42,51 g |
| – nasycené | 5,94 g |
| – nenasycené | 30,74 g |
| –– mononenasycené | 17,98 g |
| –– polynenasycené | 12,76 g |
| ––– omega 3 | 2,48 g |
| Vláknina | 23,80 g |
| Cholesterol | 259 mg |
| Sodík | 3,32 g |
| Sůl | 8,21 g |
| Sacharidy | 485,70 g |
| – cukry | 33,40 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 300 ml 300 ml vody | Voda | 300 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce oleje (já dala slunečnicový) | Olej řepkový | 22 ml |
| 1 1 celé vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 150 g 150 g vařených šťouchaných brambor | Brambor zimní | 150 g |
| 630 g 630 g pšeničné hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 630 g |
| 1 lžička 1 lžička soli | Sůl mořská | 8 g |
| 20 g 20 g čerstvého droždí | Droždí pekařské lisované | 20 g |
| celý kmín | Kmín | |
| drcený kmín | Kmín mletý |