Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Knedlíčková zelňačka)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 6

Energie3 358 kJ /
803 kcal
Bílkoviny38,92 g
– z toho živočišné bílkoviny25,51 g
– z toho rostlinné bílkoviny13,41 g
Tuky38,26 g
– nasycené20,71 g
– nenasycené14,18 g
–– mononenasycené8,24 g
–– polynenasycené5,94 g
––– omega 30,89 g
Vláknina19,51 g
Cholesterol 304 mg
Sodík 4,50 g
Sůl11,09 g
Sacharidy67,07 g
– cukry31,70 g
––– laktóza4,75 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
500 g 500 g kysaného zelí Zelí bílé kvašené 500 g
1 1 cibule Cibule čerstvá 70 g
1 lžička 1 lžička sladké mleté papriky Paprika červená sušená 1 g
1 špetka 1 špetka pálivé papriky (nebo podle chuti) Paprika pálivá
4 kuličky 4 kuličky celého pepře Pepř černý
4 kuličky 4 kuličky nového koření Nové koření
2 2 bobkové listy Bobkový list sušený
2 litry 2 litry masového vývaru Vývar masový 2000 ml
100 g 100 g smetany na vaření (1/2 kelímku) Smetana kravská sladká 12% 100 ml
sůl Sůl mořská
mletý pepř Pepř černý mletý
2 lžíce 2 lžíce polohrubé mouky Mouka pšeničná polohrubá 22 g
1 lžíce 1 lžíce sádla Sádlo vepřové 15 g
1 1 pikantní klobása Klobása
1 1 rohlík Rohlík pšeničný bílý 43 g
1 1 vejce Vejce slepičí 70 g
2 lžíce 2 lžíce polohrubé mouky (nebo hrubé) Mouka pšeničná polohrubá 22 g
1 hrst 1 hrst krájené pažitky (nebo petrželky) Pažitka čerstvá

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.