Nutriční hodnoty (Knedlíčková zelňačka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
Energie | 3 358 kJ / 803 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 38,92 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 25,51 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 13,41 g |
Tuky | 38,26 g |
– nasycené | 20,71 g |
– nenasycené | 14,18 g |
–– mononenasycené | 8,24 g |
–– polynenasycené | 5,94 g |
––– omega 3 | 0,89 g |
Vláknina | 19,51 g |
Cholesterol | 304 mg |
Sodík | 4,50 g |
Sůl | 11,09 g |
Sacharidy | 67,07 g |
– cukry | 31,70 g |
––– laktóza | 4,75 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
500 g 500 g kysaného zelí | Zelí bílé kvašené | 500 g |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
1 lžička 1 lžička sladké mleté papriky | Paprika červená sušená | 1 g |
1 špetka 1 špetka pálivé papriky (nebo podle chuti) | Paprika pálivá | |
4 kuličky 4 kuličky celého pepře | Pepř černý | |
4 kuličky 4 kuličky nového koření | Nové koření | |
2 2 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
2 litry 2 litry masového vývaru | Vývar masový | 2000 ml |
100 g 100 g smetany na vaření (1/2 kelímku) | Smetana kravská sladká 12% | 100 ml |
sůl | Sůl mořská | |
mletý pepř | Pepř černý mletý | |
2 lžíce 2 lžíce polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 22 g |
1 lžíce 1 lžíce sádla | Sádlo vepřové | 15 g |
1 1 pikantní klobása | Klobása | |
1 1 rohlík | Rohlík pšeničný bílý | 43 g |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
2 lžíce 2 lžíce polohrubé mouky (nebo hrubé) | Mouka pšeničná polohrubá | 22 g |
1 hrst 1 hrst krájené pažitky (nebo petrželky) | Pažitka čerstvá |