Nutriční hodnoty (Kefírovka s kedlubnou a se sýrovou vložkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 619 kJ / 865 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 64,87 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 56,33 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 8,54 g |
| Tuky | 34,86 g |
| – nasycené | 21,09 g |
| – nenasycené | 9,67 g |
| –– mononenasycené | 7,73 g |
| –– polynenasycené | 1,94 g |
| ––– omega 3 | 0,30 g |
| Vláknina | 15,00 g |
| Cholesterol | 233 mg |
| Sodík | 1,62 g |
| Sůl | 4,36 g |
| Sacharidy | 66,63 g |
| – cukry | 60,93 g |
| ––– laktóza | 37,33 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 2 kedlubny | Kedluben čerstvý | 360 g |
| cca 0,5 l cca 0,5 l vývaru | Vývar hovězí | |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 1 sýr typu Hermelín (lze i jiný určitě např. Nivu) | Hermelín | 100 g |
| 1 litr 1 litr domácího kefíru – lze nahradit např. podmáslím, kyselým mlékem apod. | Kefír | 1000 ml |
| mletý a celý kmín | Kmín | |
| bílý pepř | Pepř bílý | |
| oblíbené bylinky do polévky (libeček, petrželku a celerovou nať) | Petržel nať čerstvá | |
| sůl - množství všeho dle chuti | Sůl mořská | |
| kousek kousek másla | Máslo kravské |