Nutriční hodnoty (Rumunská sarma)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
Energie | 11 328 kJ / 2 707 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 144,28 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 128,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 16,28 g |
Tuky | 166,42 g |
– nasycené | 43,66 g |
– nenasycené | 112,04 g |
–– mononenasycené | 84,06 g |
–– polynenasycené | 27,98 g |
––– omega 3 | 4,18 g |
Vláknina | 8,25 g |
Cholesterol | 384 mg |
Sodík | 456 mg |
Sůl | 0,85 g |
Sacharidy | 155,20 g |
– cukry | 36,20 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
12 12 zelných listů (kysaných, nebo čerstvých) | Zelí bílé čerstvé | |
3 lžíce 3 lžíce octa | Ocet lihový | 45 ml |
voda | Voda | |
sůl | Sůl mořská | |
1 1 velká cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
4 lžíce 4 lžíce oleje | Olej řepkový | 44 ml |
800 g 800 g mletého masa (mix hovězího a vepřového) | Vepřový ořez | 800 g |
mletý pepř | Pepř černý mletý | |
sladká paprika | Paprika červená sušená | |
sůl | Sůl mořská | |
150 g 150 g rýže | Rýže bílá | 150 g |
1 snítka 1 snítka kopru | Kopr nať čerstvý | |
400 ml 400 ml rajčatové šťávy (nebo 400 g plechovka loupaných rajčat a trochu feferonkové pasty) | Šťáva z rajčete | 400 ml |
bílý chléb | Chléb pšeničný bílý | |
zakysaná smetana (volitelně) | Smetana kravská zakysaná 12% |