Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Rumunská sarma)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 6

Energie11 328 kJ /
2 707 kcal
Bílkoviny144,28 g
– z toho živočišné bílkoviny128,00 g
– z toho rostlinné bílkoviny16,28 g
Tuky166,42 g
– nasycené43,66 g
– nenasycené112,04 g
–– mononenasycené84,06 g
–– polynenasycené27,98 g
––– omega 34,18 g
Vláknina8,25 g
Cholesterol 384 mg
Sodík 456 mg
Sůl0,85 g
Sacharidy155,20 g
– cukry36,20 g
––– laktóza0,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
12 12 zelných listů (kysaných, nebo čerstvých) Zelí bílé čerstvé
3 lžíce 3 lžíce octa Ocet lihový 45 ml
voda Voda
sůl Sůl mořská
1 1 velká cibule Cibule čerstvá 70 g
4 lžíce 4 lžíce oleje Olej řepkový 44 ml
800 g 800 g mletého masa (mix hovězího a vepřového) Vepřový ořez 800 g
mletý pepř Pepř černý mletý
sladká paprika Paprika červená sušená
sůl Sůl mořská
150 g 150 g rýže Rýže bílá 150 g
1 snítka 1 snítka kopru Kopr nať čerstvý
400 ml 400 ml rajčatové šťávy (nebo 400 g plechovka loupaných rajčat a trochu feferonkové pasty) Šťáva z rajčete 400 ml
bílý chléb Chléb pšeničný bílý
zakysaná smetana (volitelně) Smetana kravská zakysaná 12%

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.