Nutriční hodnoty (Rumunská sarma)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
| Energie | 11 328 kJ / 2 707 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 144,28 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 128,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 16,28 g |
| Tuky | 166,42 g |
| – nasycené | 43,66 g |
| – nenasycené | 112,04 g |
| –– mononenasycené | 84,06 g |
| –– polynenasycené | 27,98 g |
| ––– omega 3 | 4,18 g |
| Vláknina | 8,25 g |
| Cholesterol | 384 mg |
| Sodík | 456 mg |
| Sůl | 0,85 g |
| Sacharidy | 155,20 g |
| – cukry | 36,20 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 12 12 zelných listů (kysaných, nebo čerstvých) | Zelí bílé čerstvé | |
| 3 lžíce 3 lžíce octa | Ocet lihový | 45 ml |
| voda | Voda | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 1 1 velká cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 4 lžíce 4 lžíce oleje | Olej řepkový | 44 ml |
| 800 g 800 g mletého masa (mix hovězího a vepřového) | Vepřový ořez | 800 g |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| sladká paprika | Paprika červená sušená | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 150 g 150 g rýže | Rýže bílá | 150 g |
| 1 snítka 1 snítka kopru | Kopr nať čerstvý | |
| 400 ml 400 ml rajčatové šťávy (nebo 400 g plechovka loupaných rajčat a trochu feferonkové pasty) | Šťáva z rajčete | 400 ml |
| bílý chléb | Chléb pšeničný bílý | |
| zakysaná smetana (volitelně) | Smetana kravská zakysaná 12% |