Nutriční hodnoty (Vepřová plec na hořčici)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
| Energie | 9 177 kJ / 2 193 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 211,68 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 206,60 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 5,08 g |
| Tuky | 118,67 g |
| – nasycené | 43,73 g |
| – nenasycené | 61,18 g |
| –– mononenasycené | 49,84 g |
| –– polynenasycené | 11,34 g |
| ––– omega 3 | 1,68 g |
| Vláknina | 8,05 g |
| Cholesterol | 767 mg |
| Sodík | 1,37 g |
| Sůl | 3,15 g |
| Sacharidy | 66,80 g |
| – cukry | 45,70 g |
| ––– laktóza | 9,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg vepřového plecka | Vepřová plec | 1000 g |
| 1 1 velká cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 1 velká mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 4 lžíce 4 lžíce plnotučné hořčice | Hořčice plnotučná | 60 g |
| 2 lžíce 2 lžíce krystalového cukru | Cukr bílý | 30 g |
| 1 1 smetana ke šlehání 31-33 % (200 g) | Smetana kravská sladká 30% | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř mletý | Pepř černý mletý | |
| mletý kmín | Kmín mletý | |
| 2 lžíce 2 lžíce sádla | Sádlo vepřové | 30 g |
| máslo | Máslo kravské | |
| 1 kostka 1 kostka masového bujonu (možno vynechat) | Bujón hovězí | 10 g |
| hladká mouka (podle potřeby) | Mouka pšeničná hladká |