Sezónní zákusek

Klarak Kuchařka: Klarak

Doba přípravy: 1 hodina Moučníky , Řezy s ovocem, bublaniny 18 názorů

Suroviny

Těsto:
6 vajec
120 g krystalového cukru
120 g hrubé mouky
1/2 kypřicího prášku
Krém:
0,5 l mléka
120 g krystalového cukru
50 g hrubé mouky
4 žloutky
450 g broskve (nebo kompot či jiné ovoce)
4 bílky
120 g cukru moučka
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Ze 6 bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme cukr, jemně zašleháme žloutky a mouku smíchanou s práškem do pečiva.

  2. Vlijeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech a pečeme v mírně vyhřáté troubě 10-15 minut na 200°C.

  3. Na upečené těsto pokládáme rozpůlené ovoce.

  4. Připravíme krém: Za stálého míchání svaříme mléko s cukrem a přidáme mouku a žloutky. Ještě horký mléčný krém rozetřeme na ovoce.

  5. Ušleháme tuhý sníh z bílků a cukru. Potřeme jím vrstvu krému.

  6. V troubě zapečeme asi 15 minut na 200°C.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Sezónní zákusek

  • Marie Marie(neregistrovaný)

    Zákusek jsem vyzkoušela, ale během pečení jsem měla trable s množstvím surovin.:-(
    Na zákusek jsem použila klasický, hluboký plech (někdy byl součástí plynových sporáků - je o kapánek menší než plechy pro elektrické trouby).
    Krém byl příšerně hustý a bylo ho málo. Nedal se vůbec roztírat.
    A sněhu ze 4 bílků je taky málo. Vůbec mi nestačil na pokrytí plechu. Proto jsem sníh musela přidělávat. Na sníh je zapotřebí tak 7 - 8 bílků. (naštěstí jsem měla zvyšné bílky v lednici)
    Jinak moučník je vynikající, zejména na druhý den, ale množství surovin na krém a sníh neodpovídá na klasický plech.
    Velká konzerva broskví na moučník stačí. Broskve jsem rozkrájela na čtvrtky – měsíčky a pokryla jsem s nima celý plech.

    Odpovědět

  • Majka Majka(neregistrovaná)

    Klarak, jsem ráda, žes pochopila, že jsem to nemyslela zle. :-)). Těším se na další receptíky. :yes:

    Odpovědět

  • Klarak Klarak(autorka receptu)

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Moc hezké, i fotka. Pořád lepší nějaká, než žádná;-):yes:

    Odpovědět

  • Klarak Klarak(autorka receptu)

    Jojo fotka nic moc:-8, ale pokud clovek sam vyzkousi , ma svou fantazii, ani moji fotku potrebovat nebude:-D

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Ja fotkám až takú dôležitosť neprikladám (možno preto, že sa mi v tejto oblasti vôbec nedarí), pokiaľ viem, je to tu hlavne o varení. Fotka-nefotka, teda mne sa nezdá škaredá - je krásne naaranžovaný múčnik a samotný recept sa mi veľmi páči.

    Odpovědět

  • maris maris

    Klarak - jasně, kvalita fotky by mohla být lepší, ale máš to nádherně naaranžované a je vidět, že jsi si s tím dala práci, chtěla jsi se s námi rychle podělit a to se cení:yes::-)+

    Odpovědět

  • Klarak Klarak(autorka receptu)

    Ahoj Majko, omlouvam se, nebudu zapírat, že fotky jsou nějakej unikát. Je pravda, nepovedly se. Venku tma jako v pytly, v kuchyni svití něco jako bludičky(v domě dělame novou eletriku:-)). Omlouvam se, jestli to vyznelo nejak naštvaně. Vlastně máš pravdu, jsou to moje fotky, fotky, které prezentuji muj recept. Jo holt budu muset počkat vzdy na denni svetlo:-), a ne honem honem pridat recept jeste o pulnoci;-). Majko , diky zes mi sundala růžové bryle;-). mej se
    Simčo, mas pravdu;-)
    Apro ostatni:pokud se rozhodnete pro tento recept, nekoukejte detailne na fotky;-),aby neodradily:-D, nejsou zrovna nejlepsi:-8, snad stihnu nekdy pridat lepsi:-)mej te se pekne

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Musím se Klarak,zastat Majky/nereg./nemyslela to zle,jak vidno z komentáře zákusek zná a chtěla, aby se lidičky nenechali odradit a vyzkoušeli.Škoda,že jsi nepochopila dobrý úmysl.;-)

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Mně se ta fotka docela líbí... Možná trochu mlhavá, ale stejně je vidět, že zákusek je k zakousnutí..:-p Sladké nejím a tak ani moc nerealizuju, ale už podle receptu to vypadá, že dezert bude stát za to.
    Na tom se obě rozhádané strany nakonec shodly.;-)

    Odpovědět

  • Majka Majka(neregistrovaná)

    Klarak, příště se ti vykašlu vychvalovat nějaký zákusek. Jak vidím = za dobrotu na žebrotu. Píšu, že je zákusek super + jsem upřesnila další důležité věci. O nepovedené fotce jsem napsala proto, aby se lidi nenechali zmást. Protože člověk jí i očima. A podle fotky tento zákusek by nikdo nemusel vyzkoušet. Proto jsem se o ní zmínila a doporučovala i přesto fantastický zákusek vyzkoušet. Já ti ještě vychvaluji do nebes zákusek a ty takhle. Jak se ti líbí. Příště nic!!!! :-(

    Odpovědět

  • Klarak Klarak(autorka receptu)

    Majko, nemusis stale dokola opakovat , ze se fotky nepovedly, no tak prostě se nepovedly. Vsechno se nekdy nevede, ani fotky. Az budu mit novy nebo nekdo prida svoje, budou tady fotky , ze kterych ten fantasticky zakusek kazdy pozna.

    Odpovědět

  • Majka Majka(neregistrovaná)

    Tento zákusek znám a je fantastický :-p :-p :-p. Škoda, že se fotky moc nepovedly. Kdybych neznala tenhle zákusek, tak by ho podle fotky vůbec nepoznala.:-( Lidičky, doporučuji tento recept vyzkoušet. Nenechte se zmást s nepovedenou fotkou. Zákusek je fakt super.:yes: Doporučuji půlené broskve klást řeznou stranou nahoru. Tam kde byla pecka, tak tou stranou nahoru. Je to důležité, protože na broskve nalijeme krém a ten se dostane do těch prohlubinek, kde byly pecky. :-p

    Odpovědět

  • Klarak Klarak(autorka receptu)

    Všem dekuji za pekné komentáře, určitě vyzkoušejte. Aťˇse daří

    Odpovědět

  • aranosi aranosi

1 2

Tématické fráze: zákusek z bílků super zakusek zákusky z bílků zákusky na plech nové recepty super zákusky super zákusek na plech zakusky na plech recepty na zákusky na plech recept na super zákusek fantasticke zákusky fantastický zákusek zakusek s bilku zakusky fotky zákusek zákusek na plech zakusky nebesa zákusky na plech recepty zakusky s bilku jejaky zákusek zákusek měsíček

Zapomněl/a jsem heslo