

Sezónní zákusek
Suroviny
- Těsto:
- 6 vajec
- 120 g krystalového cukru
- 120 g hrubé mouky
- 1/2 kypřicího prášku
- Krém:
- 0,5 l mléka
- 120 g krystalového cukru
- 50 g hrubé mouky
- 4 žloutky
- 450 g broskve (nebo kompot či jiné ovoce)
- 4 bílky
- 120 g cukru moučka
Postup přípravy receptu
Ze 6 bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme cukr, jemně zašleháme žloutky a mouku smíchanou s práškem do pečiva.
Vlijeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech a pečeme v mírně vyhřáté troubě 10-15 minut na 200°C.
Na upečené těsto pokládáme rozpůlené ovoce.
Připravíme krém: Za stálého míchání svaříme mléko s cukrem a přidáme mouku a žloutky. Ještě horký mléčný krém rozetřeme na ovoce.
Ušleháme tuhý sníh z bílků a cukru. Potřeme jím vrstvu krému.
V troubě zapečeme asi 15 minut na 200°C.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Sezónní zákusek
-
Zákusek jsem vyzkoušela, ale během pečení jsem měla trable s množstvím surovin.
Na zákusek jsem použila klasický, hluboký plech (někdy byl součástí plynových sporáků - je o kapánek menší než plechy pro elektrické trouby).
Krém byl příšerně hustý a bylo ho málo. Nedal se vůbec roztírat.
A sněhu ze 4 bílků je taky málo. Vůbec mi nestačil na pokrytí plechu. Proto jsem sníh musela přidělávat. Na sníh je zapotřebí tak 7 - 8 bílků. (naštěstí jsem měla zvyšné bílky v lednici)
Jinak moučník je vynikající, zejména na druhý den, ale množství surovin na krém a sníh neodpovídá na klasický plech.
Velká konzerva broskví na moučník stačí. Broskve jsem rozkrájela na čtvrtky – měsíčky a pokryla jsem s nima celý plech. -
Klarak, jsem ráda, žes pochopila, že jsem to nemyslela zle.
. Těším se na další receptíky.
-
Jani
-
Moc hezké, i fotka. Pořád lepší nějaká, než žádná
-
Jojo fotka nic moc
, ale pokud clovek sam vyzkousi , ma svou fantazii, ani moji fotku potrebovat nebude
-
Ja fotkám až takú dôležitosť neprikladám (možno preto, že sa mi v tejto oblasti vôbec nedarí), pokiaľ viem, je to tu hlavne o varení. Fotka-nefotka, teda mne sa nezdá škaredá - je krásne naaranžovaný múčnik a samotný recept sa mi veľmi páči.
-
Klarak - jasně, kvalita fotky by mohla být lepší, ale máš to nádherně naaranžované a je vidět, že jsi si s tím dala práci, chtěla jsi se s námi rychle podělit a to se cení
+
-
Ahoj Majko, omlouvam se, nebudu zapírat, že fotky jsou nějakej unikát. Je pravda, nepovedly se. Venku tma jako v pytly, v kuchyni svití něco jako bludičky(v domě dělame novou eletriku
. Omlouvam se, jestli to vyznelo nejak naštvaně. Vlastně máš pravdu, jsou to moje fotky, fotky, které prezentuji muj recept. Jo holt budu muset počkat vzdy na denni svetlo
, a ne honem honem pridat recept jeste o pulnoci
. Majko , diky zes mi sundala růžové bryle
. mej se
Simčo, mas pravdu
Apro ostatni:pokud se rozhodnete pro tento recept, nekoukejte detailne na fotky,aby neodradily
, nejsou zrovna nejlepsi
, snad stihnu nekdy pridat lepsi
mej te se pekne
-
Musím se Klarak,zastat Majky/nereg./nemyslela to zle,jak vidno z komentáře zákusek zná a chtěla, aby se lidičky nenechali odradit a vyzkoušeli.Škoda,že jsi nepochopila dobrý úmysl.
-
Mně se ta fotka docela líbí... Možná trochu mlhavá, ale stejně je vidět, že zákusek je k zakousnutí..
Sladké nejím a tak ani moc nerealizuju, ale už podle receptu to vypadá, že dezert bude stát za to.
Na tom se obě rozhádané strany nakonec shodly. -
Klarak, příště se ti vykašlu vychvalovat nějaký zákusek. Jak vidím = za dobrotu na žebrotu. Píšu, že je zákusek super + jsem upřesnila další důležité věci. O nepovedené fotce jsem napsala proto, aby se lidi nenechali zmást. Protože člověk jí i očima. A podle fotky tento zákusek by nikdo nemusel vyzkoušet. Proto jsem se o ní zmínila a doporučovala i přesto fantastický zákusek vyzkoušet. Já ti ještě vychvaluji do nebes zákusek a ty takhle. Jak se ti líbí. Příště nic!!!!
-
Majko, nemusis stale dokola opakovat , ze se fotky nepovedly, no tak prostě se nepovedly. Vsechno se nekdy nevede, ani fotky. Az budu mit novy nebo nekdo prida svoje, budou tady fotky , ze kterych ten fantasticky zakusek kazdy pozna.
-
Tento zákusek znám a je fantastický
. Škoda, že se fotky moc nepovedly. Kdybych neznala tenhle zákusek, tak by ho podle fotky vůbec nepoznala.
Lidičky, doporučuji tento recept vyzkoušet. Nenechte se zmást s nepovedenou fotkou. Zákusek je fakt super.
Doporučuji půlené broskve klást řeznou stranou nahoru. Tam kde byla pecka, tak tou stranou nahoru. Je to důležité, protože na broskve nalijeme krém a ten se dostane do těch prohlubinek, kde byly pecky.
-
Všem dekuji za pekné komentáře, určitě vyzkoušejte. Aťˇse daří
-