Sezónní zákusek

Klarak Kuchařka: Klarak

Doba přípravy: 1 hodina Moučníky , Řezy s ovocem, bublaniny 18 názorů

Suroviny

Těsto:
6 vajec
120 g krystalového cukru
120 g hrubé mouky
1/2 kypřicího prášku
Krém:
0,5 l mléka
120 g krystalového cukru
50 g hrubé mouky
4 žloutky
450 g broskve (nebo kompot či jiné ovoce)
4 bílky
120 g cukru moučka
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Ze 6 bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme cukr, jemně zašleháme žloutky a mouku smíchanou s práškem do pečiva.

  2. Vlijeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech a pečeme v mírně vyhřáté troubě 10-15 minut na 200°C.

  3. Na upečené těsto pokládáme rozpůlené ovoce.

  4. Připravíme krém: Za stálého míchání svaříme mléko s cukrem a přidáme mouku a žloutky. Ještě horký mléčný krém rozetřeme na ovoce.

  5. Ušleháme tuhý sníh z bílků a cukru. Potřeme jím vrstvu krému.

  6. V troubě zapečeme asi 15 minut na 200°C.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 9 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Sezónní zákusek

  • Marie Marie(neregistrovaný)

    Zákusek jsem vyzkoušela, ale během pečení jsem měla trable s množstvím surovin.:-(
    Na zákusek jsem použila klasický, hluboký plech (někdy byl součástí plynových sporáků - je o kapánek menší než plechy pro elektrické trouby).
    Krém byl příšerně hustý a bylo ho málo. Nedal se vůbec roztírat.
    A sněhu ze 4 bílků je taky málo. Vůbec mi nestačil na pokrytí plechu. Proto jsem sníh musela přidělávat. Na sníh je zapotřebí tak 7 - 8 bílků. (naštěstí jsem měla zvyšné bílky v lednici)
    Jinak moučník je vynikající, zejména na druhý den, ale množství surovin na krém a sníh neodpovídá na klasický plech.
    Velká konzerva broskví na moučník stačí. Broskve jsem rozkrájela na čtvrtky – měsíčky a pokryla jsem s nima celý plech.

    Odpovědět

  • Majka Majka(neregistrovaná)

    Klarak, jsem ráda, žes pochopila, že jsem to nemyslela zle. :-)). Těším se na další receptíky. :yes:

    Odpovědět

  • Klarak Klarak(autorka receptu)

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Moc hezké, i fotka. Pořád lepší nějaká, než žádná;-):yes:

    Odpovědět

  • Klarak Klarak(autorka receptu)

    Jojo fotka nic moc:-8, ale pokud clovek sam vyzkousi , ma svou fantazii, ani moji fotku potrebovat nebude:-D

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Ja fotkám až takú dôležitosť neprikladám (možno preto, že sa mi v tejto oblasti vôbec nedarí), pokiaľ viem, je to tu hlavne o varení. Fotka-nefotka, teda mne sa nezdá škaredá - je krásne naaranžovaný múčnik a samotný recept sa mi veľmi páči.

    Odpovědět

  • maris maris

    Klarak - jasně, kvalita fotky by mohla být lepší, ale máš to nádherně naaranžované a je vidět, že jsi si s tím dala práci, chtěla jsi se s námi rychle podělit a to se cení:yes::-)+

    Odpovědět

  • Klarak Klarak(autorka receptu)

    Ahoj Majko, omlouvam se, nebudu zapírat, že fotky jsou nějakej unikát. Je pravda, nepovedly se. Venku tma jako v pytly, v kuchyni svití něco jako bludičky(v domě dělame novou eletriku:-)). Omlouvam se, jestli to vyznelo nejak naštvaně. Vlastně máš pravdu, jsou to moje fotky, fotky, které prezentuji muj recept. Jo holt budu muset počkat vzdy na denni svetlo:-), a ne honem honem pridat recept jeste o pulnoci;-). Majko , diky zes mi sundala růžové bryle;-). mej se
    Simčo, mas pravdu;-)
    Apro ostatni:pokud se rozhodnete pro tento recept, nekoukejte detailne na fotky;-),aby neodradily:-D, nejsou zrovna nejlepsi:-8, snad stihnu nekdy pridat lepsi:-)mej te se pekne

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Musím se Klarak,zastat Majky/nereg./nemyslela to zle,jak vidno z komentáře zákusek zná a chtěla, aby se lidičky nenechali odradit a vyzkoušeli.Škoda,že jsi nepochopila dobrý úmysl.;-)

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Mně se ta fotka docela líbí... Možná trochu mlhavá, ale stejně je vidět, že zákusek je k zakousnutí..:-p Sladké nejím a tak ani moc nerealizuju, ale už podle receptu to vypadá, že dezert bude stát za to.
    Na tom se obě rozhádané strany nakonec shodly.;-)

    Odpovědět

  • Majka Majka(neregistrovaná)

    Klarak, příště se ti vykašlu vychvalovat nějaký zákusek. Jak vidím = za dobrotu na žebrotu. Píšu, že je zákusek super + jsem upřesnila další důležité věci. O nepovedené fotce jsem napsala proto, aby se lidi nenechali zmást. Protože člověk jí i očima. A podle fotky tento zákusek by nikdo nemusel vyzkoušet. Proto jsem se o ní zmínila a doporučovala i přesto fantastický zákusek vyzkoušet. Já ti ještě vychvaluji do nebes zákusek a ty takhle. Jak se ti líbí. Příště nic!!!! :-(

    Odpovědět

  • Klarak Klarak(autorka receptu)

    Majko, nemusis stale dokola opakovat , ze se fotky nepovedly, no tak prostě se nepovedly. Vsechno se nekdy nevede, ani fotky. Az budu mit novy nebo nekdo prida svoje, budou tady fotky , ze kterych ten fantasticky zakusek kazdy pozna.

    Odpovědět

  • Majka Majka(neregistrovaná)

    Tento zákusek znám a je fantastický :-p :-p :-p. Škoda, že se fotky moc nepovedly. Kdybych neznala tenhle zákusek, tak by ho podle fotky vůbec nepoznala.:-( Lidičky, doporučuji tento recept vyzkoušet. Nenechte se zmást s nepovedenou fotkou. Zákusek je fakt super.:yes: Doporučuji půlené broskve klást řeznou stranou nahoru. Tam kde byla pecka, tak tou stranou nahoru. Je to důležité, protože na broskve nalijeme krém a ten se dostane do těch prohlubinek, kde byly pecky. :-p

    Odpovědět

  • Klarak Klarak(autorka receptu)

    Všem dekuji za pekné komentáře, určitě vyzkoušejte. Aťˇse daří

    Odpovědět

  • aranosi aranosi

1 2

Tématické fráze: zákusek z bílků super zakusek zákusky z bílků zákusky na plech nové recepty super zákusky super zákusek na plech recepty na zákusky na plech zakusky na plech recept na super zákusek fantasticke zákusky zákusek fantastický zákusek zákusky na plech recepty zakusek s bilku zakusky fotky zákusek na plech zakusky nebesa zakusky s bilku jejaky zákusek recepty na zákusky a moučníky na plech

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít