Nutriční hodnoty (Ovarová polévka s bramborami a fazolemi)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 5
| Energie | 2 198 kJ / 525 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 18,71 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 10,07 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 8,64 g |
| Tuky | 20,08 g |
| – nasycené | 12,45 g |
| – nenasycené | 7,17 g |
| –– mononenasycené | 3,68 g |
| –– polynenasycené | 3,49 g |
| ––– omega 3 | 0,57 g |
| Vláknina | 7,71 g |
| Cholesterol | 26 mg |
| Sodík | 122 mg |
| Sůl | 0,20 g |
| Sacharidy | 64,33 g |
| – cukry | 3,61 g |
| ––– laktóza | 0,08 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1,5 l 1,5 l silného vývaru (z vepřového masa) | Vývar masový | 1500 ml |
| 4-5 4-5 brambor | Brambor zimní | 225 g |
| 1 1 konzerva červených fazolí | Fazole červená ledvina sterilované | |
| 4 4 jarní cibulky | Cibulka jarní čerstvá | |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
| 2 lžíce 2 lžíce mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| 2 lžičky 2 lžičky čubrice | Čubrica | 10 g |
| celerová nať | Petržel nať čerstvá | |
| sůl | Sůl mořská |