Nutriční hodnoty (Bramborový knedlík plněný vejcem s koprovou omáčkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 8 951 kJ / 2 139 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 87,43 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 60,53 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 26,90 g |
| Tuky | 87,72 g |
| – nasycené | 44,57 g |
| – nenasycené | 32,45 g |
| –– mononenasycené | 27,45 g |
| –– polynenasycené | 5,00 g |
| ––– omega 3 | 0,53 g |
| Vláknina | 15,80 g |
| Cholesterol | 1,12 g |
| Sodík | 741 mg |
| Sůl | 1,63 g |
| Sacharidy | 242,14 g |
| – cukry | 50,82 g |
| ––– laktóza | 41,82 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g den předem vařených brambor | Brambor zimní | 500 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| 30 g 30 g | ||
| solamylu | Bramborový škrob | |
| zhruba 50 g 50 g hrubé mouky | Mouka pšeničná hrubá | 50 g |
| 50 g 50 g hrubé krupice nebo dětské krupičky | Krupice pšeničná hrubá | 50 g |
| 4 ks 4 ks uvařených a oloupaných vajec | Vejce slepičí | 252 g |
| zhruba 40 g 40 g másla nebo oleje | Máslo kravské | 40 g |
| 60 g 60 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 60 g |
| zhruba 750 ml 750 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 750 ml |
| 100 - 150 ml 100 - 150 ml sladké 12% smetany | Smetana kravská sladká 12% | 125 ml |
| kopr naložený v soli nebo čerstvý | Sůl mořská | |
| trochu trochu soli | Sůl mořská |