Nutriční hodnoty (Bramborový knedlík plněný vejcem s koprovou omáčkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 8 951 kJ / 2 139 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 87,43 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 60,53 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 26,90 g |
Tuky | 87,72 g |
– nasycené | 44,57 g |
– nenasycené | 32,45 g |
–– mononenasycené | 27,45 g |
–– polynenasycené | 5,00 g |
––– omega 3 | 0,53 g |
Vláknina | 15,80 g |
Cholesterol | 1,12 g |
Sodík | 741 mg |
Sůl | 1,63 g |
Sacharidy | 242,14 g |
– cukry | 50,82 g |
––– laktóza | 41,82 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
500 g 500 g den předem vařených brambor | Brambor zimní | 500 g |
sůl | Sůl mořská | |
30 g 30 g | ||
solamylu | Bramborový škrob | |
zhruba 50 g 50 g hrubé mouky | Mouka pšeničná hrubá | 50 g |
50 g 50 g hrubé krupice nebo dětské krupičky | Krupice pšeničná hrubá | 50 g |
4 ks 4 ks uvařených a oloupaných vajec | Vejce slepičí | 252 g |
zhruba 40 g 40 g másla nebo oleje | Máslo kravské | 40 g |
60 g 60 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 60 g |
zhruba 750 ml 750 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 750 ml |
100 - 150 ml 100 - 150 ml sladké 12% smetany | Smetana kravská sladká 12% | 125 ml |
kopr naložený v soli nebo čerstvý | Sůl mořská | |
trochu trochu soli | Sůl mořská |