Vepřové řízky v těstíčku

lenka-m Kuchařka:

Vepřové maso 1 názor

43

Suroviny

80 dkg vepřové kýty
sůl
tuk na smažení
Těstíčko:
4 vejce
4 lžíce škrobové moučky
6 stroužků česneku
1 lžíce dobromyslu
mletý pepř
mletá paprika
pažitka
sůl
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Vejce našleháme se škrobovou moučkou, přidáme prolisovaný česnek, koření, sůl a nakrájenou pažitku.

  2. Vepřovou kýtu naporcujeme na plátky, naklepeme a osolíme.

  3. Takto připravené plátky narovnáme do těstíčka a necháme je v něm asi 2 hodiny uležet.

  4. Pak plátky vyndáme a usmažíme po obou stranách na tuku.

  5. Po usmažení je položíme na papírový ubrousek, který do sebe vsákne přebytečný tuk.

Poznámka

Podáváme s vařenými bramborami nebo bramborovou kaší.

K tomu můžeme podávat zeleninový salát.

Řízky můžeme podávat také s chlebem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřové řízky v těstíčku

  • pavla22 pavla22

    :yes:Výborný a rychlý nápad s bramborovou kaší neměli řízečky chybu. Dík za inspiraci.:yes:

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo