Nutriční hodnoty (Ztracené vejce s žampionovo - chřestovou omáčkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 1 491 kJ / 356 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 14,28 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 14,28 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
| Tuky | 29,56 g |
| – nasycené | 16,02 g |
| – nenasycené | 10,10 g |
| –– mononenasycené | 8,80 g |
| –– polynenasycené | 1,30 g |
| ––– omega 3 | 0,23 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 331 mg |
| Sodík | 179 mg |
| Sůl | 0,41 g |
| Sacharidy | 8,30 g |
| – cukry | 7,60 g |
| ––– laktóza | 7,60 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 čerstvé vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 1 plechovka 1 plechovka sterilovaných žampionů | Žampion zavařený | |
| 1 plechovka 1 plechovka sterilovaného bílého chřestu | Chřest bílý čerstvý | |
| 1 kousek 1 kousek Nivy (nebo jiného sýru) | Niva 50% t. v s. | |
| 1 1 malá šalotka (nebo cibulka) | Šalotka čerstvá | |
| máslo | Máslo kravské | |
| 1 snítka 1 snítka čerstvého tymiánu | Tymián čerstvý | |
| petrželka | Petržel nať čerstvá | |
| 200 g 200 g smetany na vaření | Smetana kravská sladká 12% | 200 ml |
| trochu trochu octa | Ocet lihový | |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý |