Houbový štrúdl

Houby Doba přípravy: 20 minut + pečení 2 názory

Houby Doba přípravy: 20 minut + pečení 2 názory

Suroviny 2 strůdly

listové těsto
Náplň :
500 g lesních hub
200 g uzeniny (uzeného masa, zauzené šunky, v původním receptu pouze šunkový salám)
1 cibule
1 vejce
drcený kmín (cca 1 PL)
sůl
pepř
1/2 hrnku mléka
1 PL hl. mouky
hrst strouhanky
petrželka
PL másla
2 PL oleje
vejce na potření
sezam nebo kmín na posypání
strouhanka

Postup přípravy receptu

  1. Houby očistíme a propereme. Nakrájíme na malé kousky nebo plátky. Na rozehřátém másle s olejem zpěníme cibulku, přihodíme nakrájenou uzeninu, orestujeme a přidáme houby. Podlijeme trochou vody a asi 10 minut dusíme. Osolíme, opepříme, přidáme kmín.

  2. Pokud se nevydusilo dostatek vody, zahustíme strouhankou. Vmícháme vejce a mléko rozšlehané s moukou. Přidáme nasekanou petrželku. Necháme vychladnout na pokojovou teplotu, aby se nespařilo těsto.

  3. Listové těsto vyválíme (případně použijeme už rozválené jako já), posypeme lehce strouhankou a plníme náplní jako klasický štrůdl. Dáme péct na 200°C, když začne povrch štrůdlu zlátnout, potřeme vejcem a posypeme sezamem nebo kmínem. Dopečeme do zlatova.

Poznámka od kuchařky

Tento štrůdl miluju od dětství, tato dávka je na dva střední štrůdly, mám jen mini troubu, ale pokud někdo dělá velké "štangle" tak to dá asi tak na jeden. Suroviny si můžete trochu upravit, přidat sýr, víc uzeniny, kdo jak má rád. V původním receptu je petrželka, na fotce není, protože mi zmizela z mražáku, není tedy nutná, je výborný i bez toho :D Dobrou chuť.

Komentáře k receptu Houbový štrúdl

Tématické fráze: štrůdl s houbami štrůdl štrůdl z hub hřibovy štrůdl štrudl z listového těsta s houbami houbovej štrůdl hobový štrůdl hobový štrůdl houbová náplň do štrůdlu štrůdl s houbama recept štrudl s vejci a houbami houbový štrůdl se sýrem houbový štrudl z listového těsta houbovy zavin štrůdl z houbách štůdl houbový štrůd hůoubový štrůdl štrůl s s houbami houbový štrůdl nejlepší recept