Nutriční hodnoty (Brambory na víně)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 576 kJ / 1 333 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 10,66 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 5,25 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 5,41 g |
| Tuky | 126,94 g |
| – nasycené | 61,73 g |
| – nenasycené | 63,47 g |
| –– mononenasycené | 54,12 g |
| –– polynenasycené | 9,36 g |
| ––– omega 3 | 0,18 g |
| Vláknina | 9,30 g |
| Cholesterol | 105 mg |
| Sodík | 2,41 g |
| Sůl | 6,00 g |
| Sacharidy | 34,65 g |
| – cukry | 9,90 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| přibližně 1 kg kg brambor | Brambor zimní | |
| 2 2 cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| 15 dkg 15 dkg slaniny | Špek | 150 g |
| 3 lžíce 3 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 30 g |
| 3 3 dll hovězího vývaru | Vývar hovězí | |
| 2 2 dll bílého suchého vína | Víno bílé suché | |
| 2 2 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
| pár snítek snítek rozmarýnu | Rozmarýn sušený | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| sádlo nebo máslo | Sádlo vepřové |