Půlnoční flamendr

Jana Dorazinová-Remková Kuchařka: Jana…

Doba přípravy: cca 30 min 4 porce Hovězí maso 13 názorů

Suroviny

750 g roštěnce ale můžeme použít i hovězí zadní maso
sůl
pepř
3 stroužky česneku
100 g oleje
150 g cibule
150 g žampionů
15 g mleté papriky sladké
3 dcl vývaru
75 g rajčatového protlaku
drcený kmín
špetka chilli (ale podle chuti i více)
80 g sterilovaných kapií
Recept si zatím oblíbilo 21 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na nudličky a promícháme s utřeným česnekem se solí, pepřem, zakápneme olejem a necháme nejlépe přes noc odležet.

  2. Odleželé maso orestujeme v horkém oleji, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, na plátky nakrájené žampiony, zarestujeme, přidáme mletou papriku, zpěníme, zalijeme vývarem, přidáme protlak, drcený kmín, čili koření. Krátce podusíme, vložíme kapii a prohřejeme.

  3. Příloha je zcela na každém z nás. Skvělý je chleba, různě upravené brambory, hranolky, bramboráčky.

Poznámka

Zdroj-Nejlepší recepty od Dony

Pokud spěcháme, můžeme použít tlakový hrnec. Protože je maso naložené, stačí vařit 10-12 minut a nechat dojít, dokud píst na hrnci nepovolí.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 337 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Půlnoční flamendr

Tématické fráze: flamendr hovězí flamendr půlnoční recepty na flamendr flamendr recept recept flamendr recept na flamendr flamender flamendr z hovězího masa nejlepší flamendr půlnoční maso vynikajici flamendr flamendr s bramboracky flamendr se žampiony vepřový flamendr recepty flamendr flamendr videorecept flamendr v bramboráku pulnocni cesnecka flamendr s bramboráčky recept

Zapomněl/a jsem heslo