Nutriční hodnoty (Dietní salát z červené řepy na večeři)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 2 199 kJ / 525 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 9,40 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 9,40 g |
| Tuky | 32,47 g |
| – nasycené | 4,49 g |
| – nenasycené | 27,74 g |
| –– mononenasycené | 23,67 g |
| –– polynenasycené | 4,07 g |
| ––– omega 3 | 0,03 g |
| Vláknina | 14,90 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 1,39 g |
| Sůl | 3,40 g |
| Sacharidy | 42,07 g |
| – cukry | 30,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 200 g 200 g uvařené nastrouhané řepy | Červená řepa čerstvá | 200 g |
| 100 g 100 g kyselých okurek | Okurka polní zavařená | 100 g |
| 100 g 100 g sterilovaného hrášku (nebo mraženého) | Hrášek zelený sterilovaný | 100 g |
| 100 g 100 g mrkve (můžeme použít čerstvou nebo sterilovanou s hráškem) | Mrkev čerstvá | 100 g |
| 3 lžíce 3 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 33 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř (dle chuti) | Pepř černý mletý |