Nutriční hodnoty (Boerewors - Búrský buřt)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
| Energie | 27 102 kJ / 6 478 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 565,63 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 563,50 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,13 g |
| Tuky | 461,85 g |
| – nasycené | 172,53 g |
| – nenasycené | 236,51 g |
| –– mononenasycené | 198,42 g |
| –– polynenasycené | 38,09 g |
| ––– omega 3 | 1,44 g |
| Vláknina | 3,33 g |
| Cholesterol | 1,46 g |
| Sodík | 17,40 g |
| Sůl | 42,75 g |
| Sacharidy | 12,92 g |
| – cukry | 0,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 kg 2 kg hovězího zadního masa | Hovězí kýta | 2000 g |
| 3/4 kg 3/4 kg prorostlého bůčku bez kosti | Vepřový bok | 750 g |
| 1/4 kg 1/4 kg špeku (ne slaniny) | Špek | 250 g |
| 1 lžíce 1 lžíce koriandru | Koriandr semena | 15 g |
| 2 lžíce 2 lžíce soli | Sůl mořská | 30 g |
| 1 lžička 1 lžička mletého černého pepře | Pepř černý mletý | 5 g |
| 1/3 lžičky 1/3 lžičky muškátového oříšku | Muškátový oříšek | 1.666666716337204 g |
| 100 ml 100 ml octa | Ocet lihový | 100 ml |