Nadívaný bažant

lenka-m Kuchařka:

Jiné maso 2 názory

Žádná fotografie není k dispozici
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař
Buďte první a přidejte fotografii
21

Suroviny

1 bažant
sůl
15 dkg másla
1/8 l bílého vína
2 jablka
1 lžíce zavařených brusinek
1 lžíce šípkové marmelády
Nádivka:
3 rohlíky
trochu mléka
8 dkg másla
2 žloutky
pár kapek maggi
sůl
pepř
zelená petrželka
hrst rozinek
5 dkg oloupaných, jemně nakrájených mandlí
sníh ze 2 bílků
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Rohlíky nakrájíme na kostičky, navlhčíme mlékem.

  2. V misce si umícháme máslo, žlouky, maggi, přidáme navlhčené rohlíky, osolíme, opepříme. Přidáme petržel, rozinky, mandle a sníh.

  3. Bažanta očistíme, osolíme a naplníme nádivkou.

  4. Otvor sepneme párátky a dáme na másle péct.

  5. Když je bažant napolo upečený a začíná červenat, obložíme jej oloupanými a na plátky nakrájenými jablky. Přiklopíme a dále pečeme. Ke konci pečení přilijeme víno a dopečeme doměkka.

  6. Bažanta vyndáme, naporcujeme. Jablka protlačíme přes sítko, přidáme brusinky a marmeládu.

Poznámka

Podáváme k masu. Jako příloha se hodí knedlíky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Nadívaný bažant

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo