Nadívaný bažant

lenka-m Kuchařka: lenka-m

Jiné maso 6 názorů

Suroviny

1 bažant
sůl
15 dkg másla
1/8 l bílého vína
2 jablka
1 lžíce zavařených brusinek
1 lžíce šípkové marmelády
Nádivka:
3 rohlíky
trochu mléka
8 dkg másla
2 žloutky
pár kapek maggi
sůl
pepř
zelená petrželka
hrst rozinek
5 dkg oloupaných, jemně nakrájených mandlí
sníh ze 2 bílků
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Rohlíky nakrájíme na kostičky, navlhčíme mlékem.

  2. V misce si umícháme máslo, žlouky, maggi, přidáme navlhčené rohlíky, osolíme, opepříme. Přidáme petržel, rozinky, mandle a sníh.

  3. Bažanta očistíme, osolíme a naplníme nádivkou.

  4. Otvor sepneme párátky a dáme na másle péct.

  5. Když je bažant napolo upečený a začíná červenat, obložíme jej oloupanými a na plátky nakrájenými jablky. Přiklopíme a dále pečeme. Ke konci pečení přilijeme víno a dopečeme doměkka.

  6. Bažanta vyndáme, naporcujeme. Jablka protlačíme přes sítko, přidáme brusinky a marmeládu.

Poznámka

Podáváme k masu. Jako příloha se hodí knedlíky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Nadívaný bažant

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Bažant se podařil měkounký, ale je potřeba dopéct hodinu před podáváním naporcovat a i s nádivkou vložit zpátky do omáčky. Nechat proležet v chladu na okně a ohřát před servírovaním. Kdo nechce, nebo nemá rád víno ať přidá ještě lžíci kyselejšího šípkového džemu. Mandle jsem neměla, ale i bez nich , vynikající. Pekla jsem i trošku nádivky v pekáčku zvlášť a prolila výpekem, před přidáním jablíček. Jo a jablíčka jsem měla kyselejší, ne ty sladké z obchodu !

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Eja57: No nevím, nevím ! Asi budeš muset vzít za vděk, jenom oškubaným syrovým bažantem! A kouskem nádivky, ale ti ji aspoň poleju výpekem.;-)

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    Veronika.Hrozna: už jeduuuuuuuu:yes::-K ať mi psí smečka nechá aspoň kousíček...

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Moc dlouho už bez fotky nebude, mám 7 bažantů a jeden je už naplněný v troubě! Dokonce jsem našla ve špajzu i kvalitní šípkovou marmeládu a brusinky. Budou k tomu plněné hrušky, našla jsem kompot z našich hrušek z roku 2012:-D:-D:-D:-D,
    neuvěřitelný,:-D ale jsou v naprostém pořádku už se vaří se skořicí a hřebíčkem v kastrůlku. Myslela jsem, že to bude bláto, ale jsou jako čerstvě zavařené, ta moje stará hrušeň je učiněný zázrak.:yes:

    Odpovědět

  • Bára Bára(neregistrovaná)

    Vynikající recept.Moc vsem chutnalo

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    :-O Tohle musím zkusit !

    Odpovědět

Tématické fráze: recepty na bažanta příprava bažanta recept na bažanta bažant příprava recept bažant příprava bažanta na pečení bažant recepty jak připravit bažanta jak upéct bažanta recepty z bažanta bažant recept top recepty bažant jak uvařit bažanta bažant s nádivkou recepty na přípravu bažanta bažant polévka z bažanta pečený bažant s nádivkou recept z bažanta recept na nadivaneho bažanta

Zapomněl/a jsem heslo